Nyheter

Nå blir det bobilparkering i Stavanger sentrum

.... og dersom det blir populært kan det komme enda flere.

– Det har vært en formidabel vekst i antall bobiler, men det er ikke nok bobilparkeringer. Mange har funnet ut at det er en flott form for ferie, og vi har sett et økende behov for sentrumsnære bobilplasser i Stavanger, sier Christian Tønnevold, daglig leder i Stavanger parkering.

Han mener det er viktig å legge til rette for å møte den økende etterspørselen.

– Jeg tror det er mange innbyggere som vil synes at det er et godt tiltak og som kan formidle det til sine venner og gjester fra andre byer, sier han.

Slik ser det ut på den nye bobilparkeringen i Sandvigå.

Den nye bobilparkeringen ligger på kaien i Veritasveien i Sandvigå og har plass til seks bobiler. Foreløpig er det kun søppelcontainere som er på plass, så det er med andre ord ikke muligheter for tømming. Tønnevold sier de jobber med å få på plass flere fasiliteter, men at det viktigste var å få på plass et tilbud før sommerferien.

– Det viktigste nå var å komme med et tilbud i og med at vi merker at det er behov for det. Seks plasser er kanskje ikke så mye, men det er en start. Dessuten er det en fin, sentrumsnær plass med utsikt til sjøen, samtidig som man får være litt i fred, sier Tønnevold til RA.

Har gått unna

Før området i Veritasveien ble gjort om til bobilparkering var det en vanlig parkeringsplass. I fjor begynte Stavanger parkering og Stavanger havn å snakke sammen om hvor og hvordan de kan tilby bobilparkering, men arbeidet ble satt litt på vent. I april i år ble plasseringen i Veritasveien foreslått av Stavanger havn-styreleder Arnt-Heikki Steinbakk, og på bakgrunn av hans initiativ fikk de snudd seg rundt og startet prosessen. Det viste seg at det var både ledig plass og mulighet for å gjennomføre, så etter tomler opp fra politi, kommune, brannvesen og veivesenet åpnet den nye parkeringen forrige uke. Tønnevold skryter av de ansatte i alle instansene som har stått på for å få det til.

Det er Stavanger havn som eier området, men Stavanger parkering som står for driften. Parkeringsselskapet samarbeider med EasyPark, og det er derfor mulig å bruke en app for å betale for parkeringen. For å stå i Veritasveien koster det 30 kroner timen, eller 150 kroner døgnet. Makstid er tre døgn, opplyser Tønnevold.

Kan bli flere plasser

Ifølge parkeringssjefen viser erfaringer fra andre byer at det er svært populært med sentrumsnære bobilparkeringer.

– Skal du besøke Stavanger vil du jo til sentrum, og dette er den eneste bobilparkeringen midt i byen, sier Tønnevold.

Slik ser det ut på den nye bobilparkeringen i Sandvigå.

Han sier Stavanger parkering samarbeider tett med Stavanger sentrum AS, og at de jobber sammen for å øke attraktiviteten til sentrum.

– Derfor er det viktig med ulike typer tiltak. Både vi og sentrumsforeningen er interessert i å få folk til byen, og vi har god tradisjon for samarbeid. Sentrum har i tillegg hatt det ekstra tøft det siste året, så dersom vi kan bidra er det veldig positivt, sier han.

– Tror du det kan dukke opp flere bobilparkeringer dersom dette blir populært?

– Ja, vi har tenkt tanken. Parkeringen i Veritasveien er allerede tatt i bruk av fire bobiler, så dersom dette blir et populært tiltak har vi en plan b rett i nærheten, sier Tønnevold til RA.

Mer fra Dagsavisen