Nyheter

Stor pågang på Gamlingen – nesten fullbooket en uke fram i tid

På grunn av smittevernregler er det antallsbegrensninger på Gamlingen. Det gjør at det er kamp om plassene.

Vi beveger oss stadig nærmere gjenåpning, men på Gamlingen må man fortsatt booke tid dersom man vil bruke bassenget. En kjapp titt på Gamlingens bookingsider viser at det oppvarmede utendørsbassenget er svært populært, og at nært sagt alle timer den neste uken er booket.

– Det går fort unna, ja. I alle fall nå som bydelshallene er sommerstengt. Det er stor pågang, men det er det alltid på svømmehallene i Stavanger. Svømming er noe som er veldig viktig for innbyggerne og som alltid har stått sterkt, så vi gleder oss veldig til vi kan åpne for fullt igjen, sier Trygve Finnesand, rådgiver i idrettsavdelingen i Stavanger kommune.

Per nå kan man booke 90 minutter svømmetid av gangen, og totalt 24 personer får oppholde seg i 25-metersbassenget samtidig. Det er mulig å booke svømmetid én uke fram, og hver morgen blir det lagt ut ledige timer for den neste uken. På tirsdag blir det lagt ut timer til neste tirsdag, på onsdag blir det lagt ut timer til neste onsdag og så videre.

– Det er garderober og dusjer som er flaskehalsen og som gjør at det er veldig begrenset hvor mange som kan være inne samtidig. Ifølge veilederen for badeanlegg skal det være mulig å holde én meter gjennom hele anlegget, og selv om det er god plass ute er det trangt i garderobene, sier Finnesand.

Begrenset tilbud

Finnesand forklarer at de tar smittevernreglene på alvor og at de er svært nøye på hvor mange som slipper inn om gangen. På Gamlingen er hver svømmeøkt delt opp i tidsbolker på 90 minutter, og mellom hver økt er det satt av 15 minutter til vasking. I tillegg er det en lengre pause midt på dagen til hovedrengjøring av anlegget.

– Det går mye tid til vasking og det krever en del av dem som er på jobb. Vi har full drift fra klokken 06.00 til 22.15, så det er mye å gjøre, sier Finnesand.

Men selv om det er mye å gjøre er det en enorm forskjell på daglig antall brukere i år, sammenlignet med den koronafrie sommeren i 2019.

– Vi ligger på rundt 10–20 prosent av full kapasitet. Foreløpig er det et svært begrenset tilbud, men jeg håper vi kan åpne mer opp i takt med resten av samfunnet. I går åpnet vi opp treningsrommet og badstuene, så vi er i alle fall på rett vei, sier Finnesand.

Siste drop in-time på Gamlingen var 11. mars 2020, og Finnesand gleder seg til den dagen det er slutt på bookingen og tilbake til «fullt kjør». Han utelukker ikke at bookingsystemet kan bli brukt ved enkelte anledninger, men det er hovedsakelig drop in som vil gjelde når alt åpner opp igjen.

Stort trøkk

Finnesand forteller at det er Stavanger svømmehall og Gamlingen som er de mest populære bassengene, og at det ofte er stort trøkk på bestillingene. Det er spesielt stor pågang i helgene, og også tiden i barnebassengene ryker fort.

– Vi håper de som booker avbestiller dersom de ser at de ikke kan likevel, for da åpner det seg opp ledige plasser for andre. Det er ganske viktig, i og med at det er så stort trøkk. Det er stort sett fullbooket én uke fram i tid, men det kan komme åpninger. Så da gjelder det å være litt fleksibel, sier Finnesand.

– Har dere vurdert å utvide fra én til to uker?

– Jeg tror vi holder oss til én uke, for booker man for langt fram i tid tror jeg vi kan få problemer med at folk ikke dukker opp. Så det er kanskje greit å holde det til én uke, sier Trygve Finnesand.

---

Gamlingen:

  • På grunn av korona-restriksjonene er det begrenset hvor mange som kan bade på Gamlingen samtidig. Derfor må alle reservere plass på forhånd. Billetten er gyldig i én time og tretti minutter og reserveres via reservasjonssystemet på nett.
  • Utendørs basseng på 25 meter, dybde to meter, temperatur 28 grader
  • Barnebasseng, temperatur 32–33 grader
  • Plaskebasseng, temperatur 32–33 grader
  • Tre badstuer: en felles, én for menn og én for kvinner
  • Trimrom
  • Skapene låses med elektronisk armbånd som du får når du kjøper billett, eller med din egen hengelås. Båndet brukes også når du skal inn til og ut fra selve badeanlegget.
  • Salg av badeartikler og hengelåser til garderobeskap
  • Kafeen er åpen mandag – lørdag kl. 10–16 og søndag kl. 11–16
  • Parkeringsmuligheter ved Tjensvoll gravlund og ovenfor SIF-banen i Banksjef Kleppes gate. God sykkelparkering like utenfor døren.

Kilde: Stavanger kommune.

---

Mer fra Dagsavisen