Nyheter

De skal løpe opp fem fjelltopper på 24 timer

Fem fjelltopper, seks mil og 3500 høydemeter skal forseres – i løpet av 24 timer.

Neste helg skal denne gjengen og enda flere gyve løs på noen av Vestlandets mest kjente fjell. Gruppen skal reise til Odda neste lørdag, og klokken 19.00 skal de løpe fra parkeringsplassen til Trolltunga og tilbake. Deretter skal de kjøre fra Odda til Lysebotn for å springe fra Ørneredet til Kjerag og tilbake. I Lysebotn skal Mads Fossmark hente dem med båt og kjøre dem til Flørlitrappene. Derifra skal de opp trappene, og ta Rallarstien ned. Deretter skal de ta båten til Refså kai og gå opp til Preikestolen, før sprekingene skal kjøre bil til Oanes for å gå opp til Sokkanuten. Målet er å nå toppen innen klokken 19.00 søndag.

Den forsiktig sagt spreke gjengen består av tidligere Venstre-profil Per A. Thorbjørnsen, urmaker Frode Grøtteland – blant annet kjent for å ha gått opp Preikestolen ti ganger på 21,5 timer – trimentusiast Laura Palma, daglig leder i Sandnes IL Geir Eikeskog, tidligere Rosenborg- og Vålerenga-spiller Kjell Roar Kaasa, samt verdensmester i lagtempo på skøyter, nederlenderen Wouter olde Heuvel.

– Til sammen er det omtrent seks mil og 3500 høydemeter, og det blir veldig kjekt, sier Grøtteland til RA.

For en god sak

Thorbjørnsen forteller at det er flere grunner til at de velger å legge ut på en slik tur.

– Den ene grunnen er at det har vært kjekt å ha et mål å se fram til, og alle har trent mye det siste året. Vi ønsker også å spre inspirasjon og glede, for dette kan mange gjøre enten samlet eller som enkeltturer. Vi slår et slag for folkehelsen, og viser at det går an å dra på disse turene selv om man nærmer seg 68 år, sier eks-politikeren.

– Vi vil spre oppmerksomhet rundt stedene, og håper at flere vi ta turene. I tillegg ligger det veldedighet i bunn, og vi skaper dermed gode opplevelser for barn og flyktninger i utviklingsland.

Gruppen skal opprette en Facebook-side og -arrangement, hvor alle som vil kan delta. Dersom man gir 100 kroner til Right To Play, er man med i en trekning av premier til en verdi av 30.000-40.000 kroner. Gruppen har fått sponset blant annet overnatting for to på hotell i Sandnes med middag, klokke, fotballdrakter fra Sandnes Ulf og Viking, samt signert Vålerenga-drakt. Pengene som samles inn skal uavkortet gå til tiltak til flyktninger.

Svein Helland Sivertsen og Rune Nilsen er med som sjåfører, og gruppen har fått låne bil og får gratis parkering under turen.

Laura Palma, Geir Eikeskog, Frode Grøtteland og Per A. Thorbjørnsen skal løpe i 24 timer neste helg. De skal forsere seks mil og 3500 høydemeter for en god sak.

Gleder og gruer seg

Eikeskog forteller at det er varierende hvordan medlemmene i gruppen har trent, men selv har han holdt formen de siste årene. Etter at han for tre måneder siden fikk klarsignal til å være med på neste helgs tur, lagde han et treningsprogram til seg selv.

Det vil vise seg om vi er forberedt eller ei – det er en heftig tur.

—  Geir Eikeskog

– Det vil vise seg om vi er forberedt eller ei – det er en heftig tur, men jeg tror det blir en veldig flott tur, sier han til RA.

– Det er langt og mange høydemeter, og det må man øve på. Alt man øver på blir man god på, og det tror jeg alle vi har gjort, legger han til.

Gruppen har god og mye erfaring, og vet at turen er tøff. De har vært på alle toppene før, men aldri samlet slik de skal neste helg.

– Hvis vi skader oss eller begynner å slite underveis kan vi hoppe av turen, men vi er et team og har som motto at vi venter på hverandre. Vi har som mål å klare det, sier Thorbjørnsen.

Hele gjengen gleder seg veldig til 24-timersløpet.

– Jeg både gleder og gruer meg. Det er første gang jeg tar en slik utfordring, og det er ganske stort, sier Laura Palma til RA.




Mer fra Dagsavisen