Nyheter

Stavanger-selskap har signert banebrytende avtale

To måneder etter Desert Control gikk på børs, har de sikret seg en kjempeviktig avtale i Abu Dhabi.

– Dette er en milepæl for Desert Control, sier daglig leder Ole Kristian Sivertsen til RA.

Nylig har Stavanger-selskapet, som har utviklet teknologi som gjør det mulig å dyrke mat i ørkenen, inngått en avtale med Mawarid Holding Investment i Abu Dhabi.

Avtalen, som er den først av sitt slag for selskapet, innebærer en pilot hvor teknologien til Desert Control skal brukes på flere skog- og landbruksområder i De forente arabiske emirater (FAE) som Mawarid forvalter. Lykkes piloten, får Desert Control en kraftfull samarbeidspartner i en viktig region, ifølge Sivertsen.

– Vi har brukt god tid på å bli kjent med Mawarid og Barari. De er lidenskapelig opptatt av naturforvaltning og vern av biodiversitet samt bærekraftig landbruk. Å bidra til økt matsikkerhet og bedre utnyttelse ressurser som vann er viktig både i FAE og globalt. Det er inspirerende å ha funnet en partner som deler vår visjon om å gjøre verden grønn igjen, sier Sivertsen.


Her blir avtalen mellom Stavanger-selskapet Desert Control og Mawarid Holding Investment i Abu Dhabi signert.

Desert Controls formål er å hindre ørkenspredning og sørge for dyrking av mat i tørkeutsatte områder. Selskapet har utviklet LNC (Liquid Natural Clay), en flytende leire som kan gjøre sand om til matjord.

– Hva betyr denne avtalen for Desert Control sin vei videre?

– Det er for det første selskapets første avtale som gir umiddelbar omsetning allerede i pilotfasen som går fram til midten av oktober. Blir dette vellykket er mulighetene store for partnerskapet med Mawarid som raskt vil kunne øke kapasitet til å kjøre store utrullingsprosjekter for LNC, både i FAE og potensielt i større deler av Midtøsten og Nord-Afrika, forklarer Sivertsen.

– Kan ikke sitte på et kontor i Norge

Daglig leder i Desert Control, Ole Kristian Sivertsen, har vært i De forente arabiske emirater i 45 dager nå. Avtalen ble signert på kvelden 8. juni.

Det har vært utrolig lærerikt. Man kan ikke sitte på et kontor i Norge og skape løsninger og partnerskap som skal virke i andre deler av verden uten å være der; oppleve klimaet på kroppen, kjenne på jordsmonnet, møte mennesker, spørre, lytte, og lære, påpeker han.

Ole Kristian Sivertsen, daglig leder i Desert Control, har vært på besøk i felten og ørkenen sammen med Mawarid på områder som skal inngå i prosjektet for behandling med LNC.

Sivertsen beskriver ekstreme klimatiske forhold og en ørken som ikke er gjestmild.

– Det er imidlertid menneskene, de har enorm lidenskap for bærekraft og grønn innovasjon. FAE har også en fantastisk diversitet, det er få steder på kloden man treffer så mange nasjonaliteter og mennesker som bringer unik kunnskap og erfaring sammen på ett sted – det skaper unike muligheter, mener han.

– Mawarids viktigste oppgave er å implementere bærekraftige løsninger som ivaretar dyreliv, natur og miljø. Ved hjelp av LNC vil vi spare vann, redusere bruk av gjødsel, utbedre ørkenjord, bekjempe ørkenspredning og samtidig redusere kostnadene. Avtalen med Desert Control vil ha en positiv innvirkning på miljøet i hele FAE, sier Ayman El Gayar, CEO i Mawarid Holding, i en pressemelding.

Ole Kristian Sivertsen, daglig leder i Desert Control, har vært på besøk i felten og områder som skal inngå i prosjektet for behandling med LNC.

I april ble Desert Control børsnotert.

– Vi er svært takknemlig for den gode mottakelsen vi har fått i markedet. De to siste månedene har vært travelt. Vi har satt oss høye mål og jobber hardt, noe som gir resultater. Å se at planen blir til virkelighet steg for steg er virkelig givende.

Nyeste fra Dagsavisen.no: