Nyheter

Tores vin: Herlige rosa viner

Ch. Minuty byr på lekre og friske roséviner. Her er vinene i den sylferske 2020-årgangen.

Château Minuty holder til i Provence og har laget vin siden 1930-tallet. Og hos Minuty er det de rosa vinene som gjelder, laget av klassiske druer som grenache, cinsault og syrah.

Stilen er lett og delikat samtidig som vinene har nydelig syrlighet og er perfekte lunsjviner på varme sommerdager når de en gang måtte komme.

Den vanlige M Minuty er utstyrt med skrukork og er på de aller fleste av landets polutsalg. Firmaet byr også på Ch. Minuty Rose et Or og Minuty Prestige Rosé, som begge koster hakket mer, og som er å få tak i på polets bestillingsutvalg.

Calle Fegth har en meget bra riesling inne på polet. Nå kommer han også med en meget bra rosa spätburgunder i 2020-årgangen. Vinen er på bestillingsutvalget, men er å få på en rekke polutsalg. Verdt å få med seg er også Planeta Rosé 2020 som er nyhet nå i mai.

Nevnes må også Von Winning Herrgottsacker Riesling 2020, en knallbra riesling, som nå er tilbake på polet etter at 2019-årgangen ble utsolgt ganske så kjapt.

Ukens anbefaling

5169801 Dom. Horgelus Colombard Sauvignon 2020 (Côtes de Gascogne, Frankrike) kr 126,90 (BA).

Ukens vin er en herlig og sommerlig billigvin med lys gulgrønn farge. Lukter av sitrus, solbær og stikkelsbær sammen med urter. Lett og delikat i smaken der det går i sitrus sammen med stikkelsbær og urter før den avslutter med meget fin syre. Drikk til reker, sjømat, sushi og asparges eller til alt og ingenting.

2150401 Minuty Rosé 2020 (Côtes de Provence, Frankrike) kr 197 (BA).

Svært lys rosa farge. Lukter av sitrus sammen med lyse blomster, kalkaktige mineraler og forsiktig bærpreg. Middels fylde og smaker av sitrus, sammen med bær og urter før den avslutter med knallbra syre.

5089301 Planeta Rosé 2020 (Sicilia, Italia) kr 169,90 (BA).

Svært lys rosa farge. Lukter av sitrus sammen med røde bær og noe urteaktig. Lett og delikat i smaken der det går i pære, sitrus, urter og hint av bær før den avslutter med meget god syre.

12798001 Calles Rosa Spätburgunder 2020 (Rheingau, Tyskland) kr 169,90 (BU).

Middels kraftig rosa farge og lukter av ripsbær sammen med sitrus og urter. Har middels fylde og smaker av syrlig bærfrukt sammen med urter og mineraler før den avslutter med meget fin syre.

3854301 Von Winning Herrgottsacker Riesling 2020 (Rheinphalz, Tyskland) kr 220,90.

Har nokså lys gulgrønn farge og lukter av sitrus, lyse blomster, urter og tropisk frukt. Middels fylde og smaker av sitrus, syrlig eple og mineraler før den avslutter med strålende syrlighet.

Mer fra Dagsavisen