Nyheter

Her skal det bygges 161 boliger

Prosjektet inngår i planen for Urban Sjøfront, der målet er å tilbakeføre de gamle bryggekantene og gjøre dem tilgjengelig for beboere og publikum.

Leif Hübert Eiendom og eiendomsutvikler Profier har signert avtale med entreprenør Consto om bygging av boligprosjektet Sjøkanten Park i Stavanger. Boligprosjektet ligger helt nede i sjøkanten på Storhaug, og tidligere hadde Norsk Stål sin fabrikk og kontorlokaler på denne tomten, skriver Consto i en pressemelding.

Her skal det bygges 161 leiligheter samt parkeringskjeller fordelt på fem blokker. Det vil også bli bygget fellesarealer til beboerne med hageredskapsbord, sykkelverksted, kajakkbod, barnevognrom og et felles samlingsrom. Samlet utgjør dette ca. 7.000 kvadratmeter.

– Vi har god erfaring med Consto fra tidligere prosjekter, og vi ser frem til å samarbeide med Consto om dette flotte boligprosjektet. Det vil bidra til å gi nærmiljøet i bydelen et løft, sier prosjektleder Einar Amundsen i Profier AS.

Skal opparbeides sjøpark

Prosjektet inngår i planen for Urban Sjøfront, der målet er å tilbakeføre de gamle bryggekantene og gjøre dem tilgjengelig for beboere og publikum. I samarbeid med Stavanger kommune skal det derfor opparbeides en stor sjøpark i tilknytning til boligene, og med forbindelse helt ned til sjøkanten.

Byggherre er Lervigsveien Bolig AS, som eies av Profier og Leif Hübert Eiendom AS. Kontraktssummen er på 445 millioner kroner inkl. mva.

- Vi gleder oss til samarbeidet med Profier, og vi ser frem til å bidra i utviklingen av Storhaug bydel, sier Mona Mortensen, daglig leder i Consto Sør.

Arkitekt er A-Lab AS. Byggestart er satt til starten av oktober 2021, med ferdigstillelse desember 2023. Alle leilighetene skal overleveres samtidig.