Nyheter

Regjeringen gir 3,8 millioner til fagskolene i Rogaland

- Vi trenger flere dyktige fagarbeidere som kan være med på å bygge landet.

Regjeringen setter av 3,8 millioner kroner for at fagskolene i Rogaland skal få utvikle nye tilbud, kjøpe nytt utstyr og skaffe flere digitale læremidler. Fagskolen Rogaland Maritim-maskin og petroleum får 2.404.350 kroner mens AOF Fagskolen ledelse og tverrfaglig får 1.417.450 kroner.

– Vi trenger flere dyktige fagarbeidere som kan være med på å bygge landet. Derfor har det helt siden vi kom i regjering vært en topp-prioritering å løfte fram yrkesfagene, sier stortingsrepresentant Aleksander Stokkebø (H).

– Fagskolene i Rogaland har blitt styrket med store beløp, slik at de har kunnet utvide med flere studieplasser og bedre kvaliteten. Nytt utstyr har dessuten bidratt til digitalisering av undervisningen og gjort studiet lettere å kombinere for dem som bor langt fra lærestedet, eller som er i jobb ved siden av. Å tilgjengeliggjøre utdanningene for flere og løfte kvaliteten, har vært en suksess som må fortsette, og vi er veldig glad for at stadig flere nå søker seg til yrkesfaglig høyere utdanning i Rogaland, legger han til.

60 skoler

Regjeringen deler ut penger til fagskoler i alle fylker. Totalt skal 54,5 millioner kroner fordeles på 60 skoler.

– Disse pengene skal bidra til å gjøre eksisterende og nye utdanningstilbud på fagskolene enda bedre og mer relevante for dem som velger å ta en hel utdanning eller fylle på kompetansen sin ved en fagskole. Derfor er det en god spredning i fagområder som får støtte. Blant annet får fagskoler som tilbyr byggfag, helsefag, maritime fag og grønne fag støtte, sier utdanningsminister Henrik Asheim (H) i en pressemelding.

Nesten 13.000 søkere

I år har 12.806 søkere søkt om studieplass ved en fagskole gjennom Samordna opptak. Det er en vekst på nesten 30 prosent fra året før hvis vi sammenligner med de samme fagskolene som også var med i opptaket i fjor.

– Det er rekordmange søkere til fagskolene i år, derfor er det ekstra gledelig å kunne fortelle at regjeringen nå styrker fagskolene med hele 54,5 millioner kroner. Fagskolen i Rogaland får 2,4 millioner kroner til å styrke sitt viktige fagmiljø innen maritim-maskin og petroleum. Det vil hele regionen ha glede og nytte av, sier Mette Vabø, kommunestyrerepresentant i Stavanger.

– Mange benytter seg av muligheten til å ta høyere yrkesfaglig utdanning i kjølvannet av korona. Vi må lære hele livet. Nettopp derfor er disse midlene så viktige, for å kunne bidra til å gjøre utdanningen på Fagskolen enda bedre og mer relevant. En skikkelig gladnyhet fra regjeringen, sier Hadle Rasmus Bjuland, stortingskandidat for KrF.

---

Fakta:

  • Høyere yrkesfaglig utdanning er en kort yrkesrettet utdanning som man kan velge etter videregående utdanning.
  • Høyere yrkesfaglig utdanning bygger enten på yrkesfaglige utdanningsprogrammer med fag eller svennebrev, eller studieforberedende utdanningsprogrammer.
  • Utdanning ved fagskoler er ofte lagt til rette for å kunne kombineres med jobb.

---





Mer fra Dagsavisen