Nyheter

Laveste smittetall siden 18. mars i Stavanger

Koronatallene synker i kommunene på Nord-Jæren.

Mandag morgen opplyser Stavanger kommune at kun fire personer fikk påvist covid-19. To av dem er nærkontakter. Ett tilfelle er reiserelatert og ett tilfelle har usikker smittekilde.

Alder:

  • 0-9: 1
  • 20-29: 1
  • 30-39: 1
  • 60-69: 1

Totalt var det 342 som testet seg søndag.

Søndagens tall er de laveste siden 18. mars, da Stavanger også hadde fire smittede.

Sandnes kommune melder om to nye covid-19-tilfeller mandag morgen. En mann i aldersgruppen 30–40 år og en kvinne i 50-60-årsgruppen har fått påvist covid-19. Begge tilfellene er innreise-smitte.

Sola kommune melder om to ny tilfeller, en person i aldersgruppen 20–29 og én i gruppen 40–49 år. Begge smittede er kjente nærkontakter, opplyser kommunen.

I Randaberg er det registrert ett nytt tilfelle. Dette var en kjent nærkontakt som allerede satt i karantene.

222 i Norge

Det siste døgnet er det registrert 222 koronasmittede i Norge. Det er 221 færre enn snittet de siste sju dagene og 333 færre enn tilsvarende snitt for en uke siden, skriver NTB.

De siste sju dagene er det registrert til sammen 3102 nye smittetilfeller i Norge, som gir et snitt på 443 hver dag. Dette er en synkende trend sammenlignet med tilsvarende snitt for sju dager siden, som lå på 555.

– Vi er absolutt på rett vei, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til NTB.

Han sier smittetallene går ned i de fleste kommunene og at R-tallet holder seg under 1, takket være god innsats fra innbyggerne og gode smittesporere.

– Det er en imponerende prestasjon når vi er omgitt av muterte og mer smittsomme virusvarianter. Det gjør at regjeringens gjenåpningsplan sannsynligvis kan følges slik den er skissert, sier Nakstad.