Nyheter

Smart lagring: - Etterspørselen bare øker

Wanda henter og leverer tingene du ikke vil lagre hjemme. Siden oktober har Wanda fått 500 kunder. Nå etablerer de seg i Stavanger.

– Folk bor trangt og det er et økende behov for mer plass. Flere oppdager at de ikke ønsker å lagre julepynten, skiboksen, pulken, skiene eller andre sesongprodukter i huset hele året. Her kommer vi inn, sier Predrag Popovic, operasjonsansvarlig i Wanda.

Kort forklart er Wanda er selskap som henter, lagrer og leverer små og store ting man ikke ønsker å lagre i boden eller i garasjen hjemme hos kundene.

– Kundene oppretter en profil hvor de tar bilder av tingene sine. Man kan gi dem navn for å lettere organiserer og holde orden. Deretter kan man via nettet bestemme når tingene skal hentes og når man trenger dem utlevert igjen, sier Popovic.

Det ferske selskapet ble etablert i Oslo i månedsskiftet september-oktober i fjor. Til nå har selskapet 500 kunder i hovedstaden. Forrige uke etablerte Wanda seg i Stavanger, på Tasta Brygge, hvor de har 500 kvadratmeter til rådighet.

200 Stavanger-kunder

Stavanger er den andre byen Wanda etablerer seg i.

– Vi er i gang i Stavanger nå. Med den lagerkapasiteten vi har nå kan vi ha cirka 200 kunder, sier Popovic.

Wanda ser også for seg å skape ti arbeidsplasser, hovedsakelig sjåfører, i Stavanger.

Gloria Boillos, Erik Magnus Kristensen og Predrag Popovic

På sikt ønsker Wanda å tilby for eksempel prepping av ski, sykkelreparasjoner og andre tilleggstjenester til lagerkundene sine.

Daglig leder i Wanda, Lars Syse Christiansen, sier de er klare til kamp om lagerkundene.

– Vi forventer å redusere prisene betraktelig sammenlignet med det eksisterende tilbudet i regionen. Og med henting og levering på døren er vi også enkle å bruke. Vi ser at mange av våre kunder bruker oss som en ekstra bod når de trenger det, sier han.

– For privatpersoner kan det å lagre ting utenfor boligen være dyrt og komplisert. Man må gjerne leie varebil og man må kanskje betale for mer lagerplass enn man egentlig trenger, sier Popovic.

Ble headhuntet av huseier

Det er Retail Office Stavanger som eier lokalene på Tasta Brygge. Wanda ble kontaktet av huseieren og overbevist om å satse i Stavanger etter suksessen i Oslo.

– Vi er veldig bevisste på leietakerne våre, og vi er opptatt av å ha en bærekraftig og god miks av ulike leietakere for å skape liv. Vi syntes Wanda hørtes ut som en spennende leietaker og forhørte oss om de ville komme til Stavanger, sier eiendomssjef i Retail Office, Anne Kristine Waage.

Retail Office Stavanger eier helt eller delvis 21 bygninger i Stavanger, hovedsakelig i sentrum.

Waage forteller at Wanda har mulighet til å utvide om lageret på Tasta Brygge er fullt.

– Vi ser for oss å kunne bruke enten loft eller vanskelige utleierom til å fortsette samarbeidet med Wanda med oppbevaring sentralt i byen vår når Tasta Brygge fylles opp, sier hun.

– Wanda ønsker å benytte seg av ledig areal i bygninger. Det finnes mye tomt areal, sier Popovic.

Selskapet har ambisjoner om å utvide til flere byer. For å finansiere veksten har selskapet fått med Stavanger- og Trondheim-baserte ProVenture som lead-investor, og i tillegg er Posten og OBOS med på eiersiden.

Mer fra Dagsavisen