Nyheter

– Mer enn nok skoleplasser på Storhaug etter dette

Nå skal Lervigkvartalet, Storhaugs nye sentrum bygges. Oppimot milliarden skal brukes på skole, barnehage, flerbrukshall, dagligvarebutikk, kontorer og bydelsfunksjoner.

Mye skal skje på Lervig de neste årene. Bak Lervig sykehjem skal det bygges ny skole, barnehage, flerbrukshall, dagligvarebutikk og kontorer. Det skal bygges 27.500 kvadratmeter. Prosjektet koster mellom 800 millioner og én milliard kroner. Nå driver Stangeland Maskin med grunnarbeidet. Byggestart er januar 2022. Hele prosjektet skal stå ferdig 2023/2024.

– Endelig. Dette har vi ventet lenge på. Storhaug er en pulserende, spennende bydel med stort mangfold, men levekårsundersøkelsen viser at det er utfordringer. Nå kommer det blant annet en barneskole som har plass til 630 elever, en barnehage med plass til 120 barn, en idrett- og flerbrukshall, butikk, kontorer og kommunale tjenester, sier Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) før hun for første gang hoppet inn i gravemaskinen for å markere gravestart for Lervigskvartalet torsdag formiddag.

Det skal brukes mellom 800 millioner og én milliard kroner på Lervigkvartalet fram til det står ferdig i 2024.

Reservekapasitet på skole

Storhaug har manglet skoleplasser og barnehageplasser lenge. Når Lervigskvartalet står ferdig er det mer enn nok. Barneskolen skal romme 630 elever fordelt på 21 klasser.

– Faktisk vil vi ha reservekapasitet på skolen. Det vil også være nok barnehageplasser. Strømvig barnehage ved Godalen er også under prosjektering, sier Leidulf Skjørestad, direktør for bymiljø og utbygging til RA.

Ideelt skulle dette vært på plass for ti år siden.

—  Kari Nessa Nordtun, ordfører i Stavanger

– Jeg er veldig glad for at vi får flere skole- og barnehageplasser. Dette har vi jobbet for i mange år. Dette er det tverrpolitisk enighet om. Vi ønsker at Lervigskvartalet skal stå klart så raskt som mulig, sier ordfører Nessa Nordtun.

Ifølge ordføreren mangler det oppimot 200 plasser i kommunedelen.

– Ideelt sett skulle alt dette vært på plass for ti år siden, men nå skal det på plass så raskt som mulig, sier Nessa Nordtun.


Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) satte seg i gravemaskinen og markerte gravestart for Lervigkvartalet på Storhaug.

Nytt Storhaug-sentrum

Lervigskvartalet skal bli en felles møteplass for Storhaug, med aktiviteter på både dagtid og kveldstid.

– Dette blir det nye sentrum på Storhaug, sier Skjørestad, som forteller videre at det er sjeldent at kommunen setter i gang med så store prosjekter.

Flerbrukshallen skal graves ned under jorden.

Store deler av skolegården kommer til å ligge på taket.

Innkjøring til parkeringskjeller blir ved siden av Lervig sykehjem nederst i Ryfylkegata. Selve Lervigskvartalet blir helt bilfritt.

– Viktig for anleggsbransjen

Ordføreren påpeker at prosjektet ikke bare er til glede for innbyggerne på Lervig og Storhaug.

– Det er også veldig viktig for anleggsbransjen, sier Nessa Nordtun.

Det bekrefter anleggsleder Oddmund Taksdal, i Stangeland Maskin, som har fått kontrakten om grunnarbeidet.

– Kontrakten betyr veldig mye. Lervigskvartalet er et prestisjeprosjekt som det er godt å være med på. Jeg håper at vi også kan være med i det videre arbeidet, sier Taksdal.

I mai utlyses totalentreprisen for prosjektet.

Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) hadde aldri kjørt gravemaskin før markeringen torsdag formiddag.


Mer fra Dagsavisen