Nyheter

Fem nye smittede ved Johannes læringssenter

Ytterligere fire elever og en ansatt ved Johannes læringssenter testet søndag positivt for covid-19.

I alt er tolv personer bekreftet smittet og 68 elever og 16 lærere er i karantene.

Det skriver Stavanger kommune i en pressemelding søndag.

– Alle berørte er informerte. For å få oversikt over situasjonen vil hele voksenopplæringen ha digital hjemmeundervisning neste uke. Planlagte samfunnskunnskaps- og statsborgerskapsprøver går som planlagt, sier rektor Harald Nedrelid.

Fem nye smittetilfeller søndag

En ansatt ved innføringsbarnehagen har testet positivt for covid-19. Den ansatte har vært i karantene og er nærkontakt til barnet i innføringsbarnehagen, som fikk påvist smitte på fredag.

De fire andre smittetilfellene er knyttet til voksenopplæringen. To er elever på norskkurs og to er elever ved grunnskolen for voksne. Siden tre av de smittede ikke har vært på skolen i smitteførendeperiode, er det bare elleve elever og to ansatte ved grunnskolen for voksne som nå må i karantene.

De tolv smittede fordeler seg på:

  • Ett barn og en ansatt i innføringsbarnehagen
  • En elev på innføringsskolen
  • Fire elever på grunnskole for voksne
  • Fem elever i norskopplæring

I alt er 68 elever 16 lærere i karantene. Deres husstandsmedlemmer er i ventekarantene. Alle elevene får tilbud om hjemmeskole i karanteneperioden.

Hjemmeundervisning også i Flyktningtjenesten

Flere av elevene ved voksenopplæringen ved Johannes læresenter er også del av introduksjonsprogrammet for flyktninger i regi av Flyktningtjenesten i kommunen. Gruppeundervisningen som Flyktningetjenesten har på ettermiddagen, holdes stengt neste uke. De som vil få tilbud om digital undervisning vil bli kontaktet på mandag.