Nyheter

– Håper folk tar en påsketur til Utstein

På Utstein Kloster Hotell står de klar med åpne armer, nystekte lapper og gratis kaffe til de som tar turen innom, selv om hotellet er stengt i påsken.

– Vi hadde store planer for påsken, vi hadde tenkt at nå skal lokale reise lokalt, og komme ut til oss, sier Robert Raustein, hotellansvarlig til RA.

Men, da de nye koronarestriksjonene kom, så de seg nødt til å stenge dørene på det nyoppussede hotellet. Til tross for lite smitte ved Utstein.

– Det føles litt som et slag i ansiktet når de tar bort alkoholserveringen vår, og det med tometeres avstand reduserer kapasiteten vår i hele bygget, forklarer Raustein.

Til vanlig kan restauranten ta imot 88 gjester. Med tometeres avstand er det plass til 14.

– Det sier seg selv at det ikke er levelig, derfor har vi valgt å stenge ned i påsken. Men vi er åpne sånn halvveis for å kunne dele ut gratis lapper og kaffe til alle som kommer ut her en tur i påsken. Vi vil gjerne fremme Utstein-«regionen», sier Raustein.

50 gjester på to timer

Tove Galta, leder for Utstein kloster, forteller at koronarestriksjonene som kom rett før påske gjorde at de måtte avlyse påskekonserter og at kirken måtte avlyse alle gudstjenestene.

– Nesten alt av tilbud for publikum måtte stenges ned. Men, vi har fått til å ha eggjakt for familier som er kohorter, også har vi enda et tilbud om omvisning ute i klostergården, sier Galta til RA.

Hun forteller at de hadde sett for seg at koronaen skulle være over denne påsken, siden sist påske ble sabotert. Til tross for korona og redusert tilbud ser Galta for seg at det blir mye besøk ved Utstein kloster og Utstein Kloster Hotell i påsken.

– Det er meldt ganske fint vær nå fram til søndag, og folk går tur her. Det er som regel mye godt besøk i påsken, sier hun.

To timer etter lappe og kaffeserveringen åpnet ved Utstein Kloster Hotell har det nesten vært 50 gjester innom.

– Kjekt at de har tilbud

Jan Ove Rake og Ann Mari Lillejord-Rake har tatt med seg barna Even Mattias, Linea Otelia og Steffen Andreas på påsketur til Utstein

Ann Mari Lillejord-Rake og Jan Ove Rake har tatt med seg barna Linea Otelia, Steffen Andreas, og Even Mattias til Utstein i finværet på skjærtorsdag.

Familien camper på Sokn, og bestemte seg for å utnytte finværet med en tur til Utstein.

– Vi har nettopp vært en tur ved Fjøløy fyr og Utstein kloster. Da vi så det var gratis lapper inn her med hotellet, bestemte vi oss for å ta det på veien tilbake, forklarer Jan Ove Rake til RA.

Familien som bor på Sandnes har ikke vært på Utstein før, og de synes området er veldig flott.

– Det er veldig kjekt de har et tilbud her, til tross for situasjonen. Vi pleier å reise til Sirdal eller Sørlandet i påsken, men når alt ble stengt ned måtte vi gjøre det beste ut av det, forklarer Ann Mari Lillejord-Rake.

– Dessuten er det greit å være i nærheten av sykehuset, for det nærmer seg termin, legger hun til.

– Hva synes dere om å ha påskeferie når det er så strenge koronarestriksjoner?

– Det er litt dritt. Vi er leie og slitne, men vi prøver å gjøre det beste for barna, så de får en påske. I fjor var det ikke lov å reise noen plass, da måtte vi være hjemme, så vi må bare utnytte det vi har mulighet til å gjøre, sier Lillejord-Rake.

Hun nevner at de også har kjøpt inn masse hobbysaker til barna til påsken.

– Men når det er så fint vært som i dag, må vi bare komme oss ut og bruke naturen vi har rundt oss.

Norgessommer

Tove Galta ved Utstein kloster og Robert Raustein ved Utstein Kloster Hotell, håper og tror sommeren blir bedre for Utstein.

– Jeg tenker det blir en ny Norge-sommer, fordi folk nok ikke reiser til utlandet i større grad i år enn i fjor, sier Galta. Som tror Utstein kan friste som feriedestinasjon.

Til sommeren startet Utstein Kloster Hotell opp med et nytt tilbud med blant annet kajakk, paddleboarding, snorkling og rappellering, i samarbeid med Coastal Adventures. Det tror de kan bli populært.

Tove Galta og Robert RausteinNyeste fra Dagsavisen.no: