Nyheter

Snart åpner de på Ruten: – Det er bare fantasien som setter grenser

Nå kan du snart kjøpe donuts i alle regnbuens farger fra en knallgul foodtruck på Ruten.

– Det som er så sykt gøy med donuts er at det bare er fantasien som setter grenser. Du kan lage dem i alle slags farger og smakskombinasjoner og jeg har mange ideer, sier Nuenghatai Eiklid.

Hun er daglig leder for foodtrucken Söt. Den knallgule vognen med blå og rosa strøsselpynt står fint plassert utenfor Coffeeberry på Ruten og har første åpningsdag på mandag. Fra vognen skal Eiklid selge donuts i alle mulige farger og varianter. Det blir tradisjonelle donuts med glasur av sukker og kanel, sjokolade, karamell og jordbær, og mer fargerike varianter med Smash-sjokolade, S’mores, Coco-pops og Snickers.

Disse kan du snart få kjøpt på Ruten.

– Det skal være like kult å ta bilde av vognen og donutene som det er deilig å spise dem, sier Eiklid og ler.

Planen er å ha mellom 10 og 15 ulike typer i vognen til enhver tid. De kommer til å rullere på smakene, men ta vare på publikumsfavorittene.

– Så lenge du har en luftig, saftig og «fluffy» deig kan du gjøre nesten hva du vil. Det er jo det som er oppå, glasuren, som gjør det spennende. Og det er jo akkurat det som er så gøy med donuts, sier Eiklid.

I tillegg til donuts skal de også selge kaffe fra Austrått kaffebrenneri. Hver torsdag skal de dessuten ha et «special lunch»-tilbud, hvor det skal selges ekte amerikanske pannekaker med lønnesirup.

Mindre risiko med vogn

Det er Eiklid som er daglig leder, mens Odd Magne Sviland og Amalie Kivijärvi er eiere. Eiklid forteller at Kivijärvi lenge har drømt om å lage og selge donuts, så da hun plutselig kom over en donutmaskin i fjor var det gjort. De lastet den inn i bilen, fraktet den hjem til Stavanger og begynte å lage donuts. Til nå har de solgt donuts uten utsalgssted, men mandag er det altså mulig å få kjøpt dem rett fra vognen på Ruten.

– Det som er med vogn er jo at det er mye mindre risiko enn med et tradisjonelt butikklokale. Dessuten kan man flytte rundt på den, og man kan bevege seg litt etter hvor kundene er, sier Eiklid.

– Hvorfor valgte dere Sandnes og ikke Stavanger?

– For det første bor jeg i Sandnes selv, så det gjør jo ting litt enklere. Og for det andre så skjer det mye spennende i Sandnes for tiden, med nye leiligheter, restauranter, utesteder og den planlagte mathallen. Dessuten er det fire videregående skoler i nærheten som bruker Ruten som knutepunkt, i tillegg til kontorfellesskap og nytt rådhus. Det er et knutepunkt for veldig mange. Jeg har stor tro på Sandnes og at det kommer til å skje ting her, sier hun.

Selv om det kanskje ikke er den mest optimale tiden å starte noe nytt er Eiklid likevel optimistisk.

– Det er jo litt typisk at det er som det er, men vi håper jo at verden blir normal en gang. Og kanskje er det litt greit for min del at det blir en litt rolig start. Alt dette er jo tross alt helt nytt for meg, sier Eiklid og ler.

Mer fra Dagsavisen