Nyheter

Fiks Ferigge Ferie: Opptil 200 flere plasser

1400 plasser ble revet bort mandag. Nå kommer det opptil 200 nye plasser til årets Fiks Ferigge Ferie.

I 40 år har Stavanger kommune tilbudt barn og unge fra 6 til 17 år en ukes sommerferie for barn. Fiks Ferigge Ferie har aldri vært mer populært, ifølge leder for Ungdom og fritid i Stavanger, Jone Kristian Sunde.

Mandag ble 1400 plasser til årets Fiks Ferigge Ferie lagt ut. Plassene ble revet bort. Det var også tekniske problemer med bookingsystemene. Pågangen var for stor. Kommunen fikk tyn og kritikk for det, men nå kan flere foreldre glede seg over nye muligheter.

Opptil 200 nye plasser

Onsdag sa Utvalg for kultur, idrett og samfunnsdialog ja til å gi 500.000 kroner mer til Fiks Ferigge Ferie. Det kan bety at mellom 100–200 flere barn får plass i sommer.

Flertallspartiene har som visjon å være Norges beste barneby.

—  Stian Tjensvold (FNB)

– Flertallspartiene har som visjon å være Norges beste barneby. Derfor måtte vi handle fort, og få på plass mer midler slik at vi kan få skvist ut så mange plasser vi bare kan, sier utvalgsmedlem Stian Tjensvold (FNB) til RA.

– Overskuddspenger

– Interessen og behovet for Fiks Ferigge Ferie er enormt. Foreldre går og venter på dette. Ferieplanene er usikre. Da er det viktig for dem å sikre barna sine en kjekk sommer her hjemme med andre barn, sier Tjensvold.

– Pengene hentes fra kommunens overskudd fra 2020, forklarer FNB-politikeren.

Tjensvold skryter av administrasjonen som nå entusiastisk kaster seg rundt og utvider tilbudet for å glede flest mulig barn.

– Selv om vi utvider med flere plasser, vil det nok ikke dekke behovet, men det er et skritt i riktig retning, sier han.

Kan bookes i midten av april

Ungdom og fritid-leder Jone Kristian Sunde regner med de nye plassene vil bli lagt ut for booking mellom 15. april og 1. mai.

– Informasjon om når plassene er tilgjengelige vil bli annonsert på kommunens nettside, slik at alle får en fair sjanse til å sikre seg dem, sier Sunde.

Tilbudet har eksistert i nærmere 40 år. Aldri før har vi sett så stor interesse som nå.

—  Jon Kristian Sunde

– Tilbudet har eksistert i nærmere 40 år. Aldri før har vi sett så stor interesse som nå, sier han.

I dag er det 1400 plasser fordelt på ulike klubber og uker. Om de 200 nye plassene skal bakes inn i de eksiterende klubbene og ukene, eller om det opprettes nye uker med Fiks Ferigge Ferie diskuteres nå. Det handler også om bemanning, forteller Sunde.

Ledig på Rennesøy og Finnøy

Fiks Ferigge Ferie er et historisk og godt etablert tilbud i Stavanger kommune. Konseptet er ikke like kjent i kommunens nye kommunedeler/øyer, Rennesøy og Finnøy. Her er det fortsatt ledige plasser.

– Det er viktig for kommunen å etablere tilbudet på Rennesøy og Finnøy. Dette er jo nytt for dem, og det vil sikkert gå noen år før det blir en fast del av sommeren, sier Sunde.

Korona-rutinene er allerede på plass, fra 2020-sommeren.

– Alt kan jo skje, men vi håper å få gjennomført i år også. Vi har allerede korona-protokoller og rutiner på plass. Fiks Ferigge Ferie er kjekt for barna. Uken består av typiske sommeraktiviteter, grilling, bading, klatring – gjerne toppet med en finaletur til Kongeparken. Barna blir hentet på de ulike klubbene rundt i bydelene og fraktet rundt på ulike aktiviteter, forteller Sunde.

En plass koster 750 kroner per barn for en uke (mandag til fredag).

I nesten 40 år har stavangerbarn fått gode sommerminner gjennom Fiks Ferigge Ferie.

Kulturskolen med på laget

Nytt for i år er at Fiks Ferigge Ferie samarbeider tett med Kulturskolen. Dans, teater og tegning er også med i årets program.

Barnas sommer, gratistilbudet som kom på plass i fjor, og Sommerbonanza for ungdom fortsetter også i år.

---

Dette er Fiks Ferigge Ferie:

  • Fiks Ferigge Ferie har vært et tilbud til barn mellom 6 og 17 år i Stavanger i nærmere 40 år, med ulik innpakning.
  • Gjennom en uke får barna oppleve kjekke sommeraktiviteter og utflukter.
  • Fiks Ferigge Ferie arrangeres i de fleste kommunedeler i Stavanger, inkludert Rennesøy og Finnøy.
  • De første billettene ble lagt ut mandag, og ble revet bort. Nå tildeler politikerne 500.000 kroner til å utvide tilbudet med 100–200 flere plasser – i tillegg til de 1400 opprinnelige plassene.

---





Mer fra Dagsavisen