Nyheter

Byens mannlige statuer markerer 8. mars

Flere statuer har plakater med feministiske kampsaker.

I anledning kvinnedagen mandag 8. mars har Kvinnegruppa Ottar pyntet flere mannlige statuer i Stavanger sentrum med plakater.

– På vei til jobb eller skole har noen kanskje lagt merke til at flere av byens statuer i år har pyntet seg til den internasjonale kvinnedagen? Hvis ikke oppfordrer vi til å ta en runde i sentrum og se hvilke feministiske kampsaker Aleksander Kielland, Admiral Cruys, Christian Bjelland med mange flere har fått æren av å løfte fram. Admiral Cruys støtter for eksempel nå kravet om momsfritak på bind og tamponger, mens Sigval Bergesen krever full kvinnefrigjøring, skriver Kvinnegruppa Ottar i en pressemelding.

Plakatene vil henge i ca. et døgn før de tas ned igjen.

Dette er ikke en del av det offisielle 8. mars-programmet, men er en aksjon av og med kvinner som prøver å spre det politiske budskapet rundt kvinnekampdagen i et år hvor det å samles på tradisjonelt vis er vanskelig, ifølge pressemeldingen.

– Selv om vi ikke kan gå i 8. mars-tog tog som vanlig, så ønsker vi å få det politiske budskapet ut i det offentlige rom, står det i pressemeldingen.