Nyheter

Massasjekjede vil ta over Stavanger

- Vi så et marked mellom high end-konseptene og thaimassasjestedene, sier daglig leder i Squeeze. På investorsiden er blant andre Oilers-eier Tore Christiansen.

15. februar åpnet massasjekjeden Squeeze i Stavanger. Etter å ha åpnet 20 klinikker i landet, hovedsakelig i Oslo, er kjeden nå klar til å ta over massasjemarkedet i Stavanger.

Første klinikk i Stavanger ligger like ved Domkirkeplassen, i Laugmannsgata.

– Så langt har det gått veldig bra. Vi har funnet en god lokasjon, og har hentet inn flere dyktige terapeuter. Kundene begynner å få øynene opp for oss, sier daglig leder Erik Rehbinder til RA.

Nasjonalt har den relativt ferske massasjekjeden over 6000 medlemmer. Til nå har klinikken i Stavanger rundt 100. Rehbinder satser på flere tusen medlemmer i Stavanger. I tillegg er det aktuelt å starte opp tre-fire nye klinikker i regionen løpet av kort tid.

– Fant et marked

– Squeeze er et lavterskeltilbud. Vi så at det var et marked i Norge. Folk forbinder massasje med enten high end-konsepter – gjerne på flotte hoteller – eller thaimassasje-stedene. Det er ingenting imellom. Her så vi at det er et marked. Mange i Norge tar kun massasje i utlandet. Nå er det mer tilgjengelig for alle, forteller Rehbinder.

Hos Squeeze betaler man et månedsabonnement på én massasje i måneden. Man kan også booke flere massasjer om ønskelig. Kundene blir belønnet med gratis massasje dersom de verver andre kunder. Om man ikke rekker å ta massasje en måned, blir behandlingene overført til neste måned.

– Lignende konsepter har fungert veldig bra i USA. Vi ønsket å gjøre noe lignende i Norge. Vi har jobbet med Squeeze siden starten av 2018. Nå har vi 20 klinikker. Målet er å drifte rundt 40 klinikker i slutten av året.

Oilers-eier er en av investorene

Det er selskapet Askeladden som står bak Squeeze. Askeladden var sentral i oppbyggingen av frisørkjeden Cutters, som ble solgt i 2019. Gründerfabrikken har også flere andre konsepter i porteføljen, som legekontorkjeden Dr.Dropin, tannlegekjeden Blid og Verd begravelsesbyrå

En av investorene i Askeladden er Oilers-eier og SFF-gründer Tore Christiansen.

Oilers-styreleder Tore Christiansen håper å komme i gang med sesongen i løpet av de neste ti dagene. Foto: Kristoffer Knutsen

– Jeg ble sjarmert av det ungdommelige pågangsmotet kombinert med kompetansen de besitter. De har jo hatt braksuksess med Cutters, sier Christiansen om seriegründerne i Askeladden.

– Grunntanken er å gå inn i bransjer hvor det er lite konkurranse, lite struktur eller hvor prisen tåler å bli utfordret, sier Christiansen.

Sammen med de andre investorene i “investorklubben”, er Christiansen ikke med i den daglige driften av Askeladden eller de andre selskapene.

– Vi er med rådgivere. Fordelen med å samle en gjeng investorer er at gründerne kan konsentrerer seg om å gründe heller enn å løpe etter folk for å få finansiering, sier Christiansen.

Stavanger-familien Øgreid er også med på investorsiden.

Cutters og andre konsepter

Cutters er allerede etablert i Stavanger-regionen. Dr. Dropin er også etablert i Stavanger sentrum. Christiansen håper flere av konseptene kommer til Stavanger.

– Det er rundt 20–25 selskaper som enten eksisterer eller som er i støpeskjeen, sier Christiansen.

Tilbake på Squeeze mener daglig leder Rehbinder at det er en stor fordel å ha Askeladden i ryggen.

– Det er veldig det fint å ha noen som kan hjelpe med kapital og støtte til å videreutvikle konseptet, sier Rehbinder.

Oilers-spillere på besøk

I Stavanger er det Raimonda Smirnoviene som er klinikksjef.

Klinikksjef Raimonda Smirnovieni og Oilers-spiller Thomas Berg-Paulsen.

– Vi har blitt godt tatt imot i byen. Det et er spennende å starte opp noe nytt i Stavanger. Vi håper på flere kunder, sier hun.

Da RA var innom skulle hun massere Oilers-spiller Thomas Berg-Paulsen.

– Det er et godt tilbud å ha mellom treninger og kamper når man er sliten og for å løse opp muskler. Hjelper fysisk og psykisk, sier Berg-Paulsen til RA.

Oilers-spillerne får også massasje i klubbens regi.

– Det gjelder hovedsakelig i forbindelse med skader. Her kan man også gå for å løsne opp mer generelt, legger hockeyspilleren til.

Mer fra Dagsavisen