Nyheter

Færrest vaksiner satt i Rogaland

I alt 4,7 prosent av innbyggerne i Rogaland har fått sin første dose med koronavaksine, og fylket scorer også dårligst på dose nummer to.

Innlandet er fylket som har vaksinert den største delen av befolkningen. Her har til sammen 7,5 prosent av innbyggerne fått første dose, mens 7,4 prosent av innbyggerne i Nordland har fått sin første dose, ifølge Stavanger Aftenblad.

Fylkene ligger også på topp i andelen fullvaksinerte med 3,7 prosent i Innlandet og 3,4 prosent i Nordland.

LES OGSÅ: Koronaspråket: Forstår vi hva de snakker om?

Ligger nederst

I bunn av oversikten ligger Rogaland, der 4,7 prosent har fått førstedosen og 2,3 prosent har mottatt den andre. Oslo ligger like foran på listen. I hovedstaden har 5,3 prosent fått første, mens 2,9 prosent har fått andre dose med covid-19-vaksine.

– Vi har vaksinert med alt vi har fått. Vi har ingen mulighet for å påvirke hvor mange doser vi får levert. Det styres sentralt, sier direktør for helse og velferd Eli Karin Fosse i Stavanger kommune til avisen.

Det er Folkehelseinstituttet (FHI) som har ansvaret for fordelingen av Norges tilgjengelige koronavaksiner, og fordelingen skjer i hovedsak etter hvor mange det er i risikogruppene i kommunene.

LES OGSÅ: Nytt smittetilfelle ved skole

Ung befolkning

Både Fosse og kommuneoverlege Hans Petter Torvik i Sandnes peker på den relativt unge befolkningen i utvalgte kommuner i Rogaland som del av forklaringen. I tillegg startet noen kommuner på Østlandet vaksineringen tidligere.

På landsbasis er det satt over 468.000 doser, og 2,8 prosent er fullvaksinert, mens nærmere 6 prosent har fått første dose, viser oversikten til VG.