Nyheter

UiS-forskere på rangeringer over verdens fremste forskere

Flere UiS-forskere er på to nye rangeringer som viser verdens to prosent mest siterte forskere relativt på sitt fagfelt i 2019 og verdens to prosent mest siterte gjennom hele karrieren.

17 UiS-forskere er å finne på listen for hele karrieren, og 20 på listen for 2019, melder Universitet i Stavanger (UiS) i en pressemelding tirsdag.
 
Sett i forhold til stillinger innen undervisning, forskning og formidling ved UiS, utgjør dette for 2019 tre prosent av forskerne ved universitetet.
 
– Tre prosent av forskerne ved UiS er altså blant verdens to prosent mest siterte innenfor sine fagfelt i 2019. UiS er med andre ord overrepresentert på denne listen. Det er svært gledelig og viser tyngden i forskningen ved UiS, sier rektor ved Universitetet i Stavanger, Klaus Mohn, i pressemeldingen.
 
Bak rangeringen står forskere fra Stanford universitetet som sammen med forlaget Elsevier og konsulentfirmaet SciTech Strategies har analysert siteringer i databasen Scopus som Elsevier lanserte i 2004.
 
Den ferdige studien rangerer verdens topp 100.000 forskere, to prosent av verdens forskere, basert på siteringer etter siteringspraksisen på forskernes respektive fagområder. Hele databasen til forskerne finnes her: Mendeley Data - Data for "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators".
 
Siteringer er det mest allment aksepterte målet på kvalitet i forskning og viser hvor stor impact forskningen har på annen forskning, ifølge pressemeldingen.

LES OGSÅ: Forsket på rusavhengighet: – Man må jobbe hardt for å komme seg ut