Nyheter

Skambankt strømmer releasekonsert: – Vi har lyst å gjøre litt stas på den nye plata

Det blir ingen krav til fastmonterte seter, mat til drikken eller én meters avstand når Skambankt spiller digital releasekonsert på fredag.

I slutten av januar slapp Skambankt albumet «Jærtegn». Vanligvis etterfølges plateslipp av en releasekonsert, men på grunn av dagens restriksjoner lot det seg ikke gjøre denne gangen. Bandet måtte flytte alle planlagte februar-konserter til april og mai, inkludert fire konserter på Folken, og de bestemte seg heller for en litt annen vri på releasekonserten.

– Vi har lyst å gjøre litt stas på den nye plata, så derfor blir det strømmekonsert, sier Skambankt-vokalist Terje Winterstø Røthing.

Konserten finner sted fredag kveld, og skal spilles på samme sted som bandet spilte inn sitt forrige album «1994».

– Det gikk jo litt inflasjon i strømmekonserter en periode i fjor. Alle skulle streame, og det var ingen krav til kvalitet. Det ble litt mye. Men nå er det en stund siden sist, og vi fant ut at vi har lyst til å strømme en god konsert av høy kvalitet. Det er det som er motivasjonen nå, sier Røthing til RA.

LES OGSÅ: Rockestjerne med hjemmekontor

Lover valuta for pengene

Han lover «top notch» lyd og bilde og valuta for pengene under fredagens strømmekonsert.

– Vår motivasjon er å lage en best mulig konsert, både for vår del og for fansens del. Selv om folk kanskje gikk litt lei strømming en periode merker jeg at vi har klart å skape engasjement rundt denne konserten. Jeg tror ting går bra hvis du tilbyr noe som er godt nok, og noe folk tror på, sier Røthing til RA.

– Dessuten sitter jo folk fortsatt hjemme. De har jo ikke noe bedre å gjøre for tiden. Vi lover at det blir valuta for pengene, og i tillegg slipper du krav om fastmonterte seter, mat til drikken og meterskravet, sier Røthing og ler.

LES OGSÅ: Anmeldelse Skambankt: Jærtegn over Jæren

Plaster på såret

I løpet av koronaperioden har Skambankt spilt to strømmekonserter. Én i regi av Tou og én i regi av Folken på Stavanger konserthus.

– Vi har gode erfaringer med dette nå, og det lover godt med tanke på helgen. Vi har en del lojale fans, og forhåpentligvis er dette et plaster på såret for noen, sier Røthing.

– For litt siden tok jeg meg selv i å glede meg til en strømmekonsert igjen, fordi det var konsert med en artist jeg liker. Og hvis jeg føler det sånn, så er det kanskje også andre som er klare for strømmekonsert igjen, legger han til.

Etter å ha gitt ut det tilnærma akustiske albumet «1994» i fjor var egentlig planen å gi ut et rockealbum denne gangen, men rett før innspilling i fjor sommer innså bandet at kanskje 2021 også kom til å bli et litt annerledes år.

– Planen var å gi ut noe mer energisk, men så fikk vi kalde føtter. Vi ville ikke gi ut en plate vi ikke kunne turnere skikkelig med. Å spille rock for et sittende publikum fristet ikke, sier Røthing.

Resultatet ble derfor en plate i samme akustiske gate som forgjengeren.

– Plata er ganske nedpå, men jeg synes det har vært fint for oss å få utfordre oss musikalsk. Vi har jo holdt på lenge, og da må det være greit å utforske litt. Og tenk så deilig det kommer til å bli med en skikkelig rockeplate i 2022. Da satser vi på normale tilstander og god gang, sier Skambankt-vokalisten.

Mer fra Dagsavisen