Nyheter

Misfornøyde med eldrepolitikken – melder seg ut av Stavanger Frp

Medlemmer av Stavanger Frp melder seg ut av partiet i misnøye med eldrepolitikken som føres lokalt. – Dette finner vi oss ikke i, sier Olav Austnes.

I oktober 2019 ble det opprettet en seniorgruppe i Stavanger Frp. 27. januar 2021 besluttet lokallagsstyret å avvikle seniorgruppen med umiddelbar virkning fordi de mener det ikke er formålstjenlig å ha egne grupper innad i lokallaget. 
Nå reagerer medlemmer av seniorgruppen, og har gått så langt som å varsle at de melder seg ut som medlemmer av Fremskrittspartiet.

– Dette finner ikke vi oss i. Vi er ikke redd for å ta en fight med dem, sier Olav Austnes til RA.

Flere ønsker å melde seg ut som følge av den oppståtte situasjonen.

LES OGSÅ: Vil framskyve svømmeprosjekt i Stavanger: – En suksess

Kjenner seg ikke igjen

Austnes og Heinz Von Gunten representerer seniorgruppen som i utgangspunktet har bestått av rundt ti medlemmer. De reagerer på at partiet ikke har noen som representerer de eldre i lokalstyret – en fungerende talsmann for de eldre i Stavanger. Seniorgruppen mener de absolutt burde hatt minst én representant i kommunestyret som kan snakke de eldres sak.

– De som sitter i styret snakker i tillegg kun om kjernen i byen, selv om det bor folk på Forus og helt nord i Sjernarøy, sier Austnes. Representantene fra seniorgruppen er enige i at eldrepolitikken i Frp er god, og at problemet ligger lokalt.

– Problemet ligger kun i Stavanger, sier Austnes.

Fraksjonsleder i Kommunalstyret for Byutvikling (KBU) reagerer sterkt på at KBU-leder "kveler" de eksklusive byggeplanene på Madla - uten å kjenne detaljene i saken.

Leder i Stavanger Frp, Mats Danielsen, som for øvrig bor på Forus, kjenner seg ikke igjen i kritikken.

– Det er veldig trist at disse medlemmene melder seg ut, og jeg kan forstå man blir lei seg dersom man ikke blir valgt til de vervene man stiller i. Likevel er det slik at jeg overhodet ikke kjenner meg igjen i kritikken. Stavanger Frp har representanter fra alderen 18 til rundt 80 år i kommunestyregruppen og lokallagsstyret, og basert på stemmetallene er det bred støtte i lokalstyret, sier han til RA.

LES OGSÅ: Vassøy-folk protesterer på kutt i båtrutene

Oppfordrer til kontakt

Danielsen sier at seniorgruppen i utgangspunktet ble avviklet i Frps vedtekter for flere år siden. Organisasjonen mente på denne tiden at det kun skulle eksistere ett Frp og ett FpU.

– Stavanger ønsket likevel en seniorgruppe, men nå har lokalstyret kommet fram til at vi ønsker å drive partiet og medlemsaktiviteter gjennom lokalpartiet, sier han.

– Jeg mener vi fører en seniorvennlig politikk, og med åpne års-, medlems- og gruppemøter har de muligheten til å si sin sak, og oppfordres til å ta kontakt. Dersom medlemmer sliter med organisatoriske eller politiske ting setter vi pris på om de tar kontakt, sier lokallagsleder Mats Danielsen.

Mer fra Dagsavisen