Nyheter

Stavanger ferdig med første fase av vaksineringen

Alle langtidsbeboere ved alders- og sykehjemmene i Stavanger kommune er nå fullvaksinert med andre dose. Det betyr at Stavanger kommune er ferdig med første fase av vaksineringen. Klemmingen må likevel vente er par uker til.

Det skriver Stavanger kommune i en pressemelding.

Denne uken fikk de siste langtidsbeboerne ved alders- og sykehjemmene i Stavanger satt dose to av vaksinen. En del korttidsbeboere gjenstår, og de vil bli ferdigvaksinert av fastlegen sin. Direktør for helse og velferd, Eli Karin Fosse, er fornøyd med at alle langtidsbeboerne ved alders- og sykehjemmene nå er fullvaksinert.

– Vi vaksinerer i henhold til prioriteringene fra FHI og etter hvor mange vaksiner vi får. Nå er vi ferdige med den fasen der langtidsbeboerne vaksineres på alders- og sykehjemmene. Det er en milepæl for oss at vi er ferdige med fase en, sier hun.

Stavanger kommune har en vaksinasjonsplan i tre faser:

Fase 1: Vaksinering av alle beboerne ved alders- og sykehjemmene.
Fase 2: Fastlegene vaksinerer alle innbyggere over 65 år og de med underliggende sykdommer.
Fase 3: Massevaksinering av innbyggere i alderen 18-64 år i vaksinesentre. Oppstart skjer trolig over påske

LES OGSÅ: Ingen nye smittetilfeller

Fortsatt begrensninger

Eli Karin Fosse understreker at alders- og sykehjemmene fortsatt må ha noen besøksbegrensninger, fordi det går to uker før vaksinen har full effekt. Fram til og med 8. mars har institusjonene to besøkstider hver dag, der kl. 16-18 er fast for alle. Beboerne kan også bare ta imot opptil to besøkende om gangen. Også de pårørende/besøkende må være vaksinert før det slippes helt opp.

– Derfor må nok klemmingen vente en stund, til begge parter er vaksinert. Vi oppfordrer også sterkt de pårørende og andre besøkende om å fortsatt bruke munnbind når de besøker sine på sykehjemmene våre, sier Fosse.

Videre i pressemeldingen opplyser Stavanger kommune at de allerede er i gang med fase to av vaksineringen der de som er over 65 år og de med underliggende sykdommer vaksineres av fastlegen. Alle som er 85 år og eldre og bor hjemme har fått dose en av vaksinene, mange har fått dose to. I tillegg har 1000 personer i aldersgruppen 75-85 år fått satt første dose. Kritisk viktig helsepersonell har også fått vaksine.

LES OGSÅ: Ny virusvariant oppdaget i Norge – kan være mer smittsom

Får AztraZeneca i neste uke

I uke åtte får Stavanger kommune 1200 doser AztraZeneca-vaksiner som er øremerket helsepersonell. Denne vaksinen anbefales av FHI til helsepersonell og til personer under 65 år som ikke har særlig høy risiko for alvorlig sykdom.