Nyheter

– Slett arbeid

Flere partier i Stavanger mener kommunen har gjort et for dårlig arbeid med dyrevelferdsplanen.

– Dette er det nærmeste jeg har opplevd slett arbeid fra administrasjonen i Stavanger kommune, sier leder i utvalg for miljø og utbygging, Rune Askeland (MDG), til RA.

På onsdagens utvalgsmøte vil flertallspartiene foreslå å tilbakesende kommunens sak om dyrevelferdsplan.

Askeland sier at MDG har jobbet for en slik velferdsplan i lang tid.

– Den planen administrasjonen legger fram er kun en beskrivelse av situasjonen slik den er nå. Vi etterlyser en mye bredere plan for alle dyr og utfordringer knyttet til dem, sier Askeland.

– Vi er opptatt av dyrevern, og det finnes utfordringer knyttet til dyr i Stavanger, legger utvalgslederen til.

LES OGSÅ: Solgt før visning: 900.000 kroner over prisantydning

På vegne av Ap, FNB, MDG og Sp skal Askeland legge fram et alternativt forslag. Han ber om at når saken fremmes på nytt, skal blant annet planen utarbeides i samarbeid med aktuelle organisasjoner som opprinnelig tiltenkt. Det er også ønskelig at det utarbeides et nytt kapittel som skisserer ulike tiltak, samt at det legges ved en beskrivelse av dagens utfordringer.

LES OGSÅ: Høyre vil lokke Stavanger-ungdom hjem igjen

Flere partier enige

Nestleder i utvalget, Benedicte Solaas (Ap), mener planen har et potensial for å bli bedre.

– Vi ønsker mer kjøtt på beinet, spesielt knyttet til hvordan kommunen skal iverksette tiltak, sier hun til RA før hun fortsetter:

– Vi er opptatt av å ta vare på dyrene våre, og at det er flere politiske partier som mener det samme synes jeg er bra. Desto flere vi er sammen om å ta vare på dyrene, jo bedre vil det bli for dem.

Jan Erik Søndeland (V).

Det er gruppeleder i Stavanger Venstre, Jan Erik Søndeland, helt enig i. Han synes det er godt at flere partier deler samme meninger.

– Det som vil bli viktig i et tilbakesendelsesforslag er at vi konkretiserer hva vi ønsker i planen. Vi har mye høyere ambisjoner for dyrevelferden, sier han til RA.

Søndeland sier at Venstre ønsker at Stavanger skal bli Norges beste dyrekommune.

– Kommunens forslag til dyrevelferdsplan blir dessverre for lite ambisiøs og for lite framoverlent. Vi ønsker å gjøre så mye mer, sier han.

Venstre-politikeren mener det står for lite om finansiering, og sier at partiet hans ønsker å bruke penger på dette tiltaket.

– I tillegg må det være enkelt for innbyggerne å vite hva de skal gjøre dersom de ønsker å varsle fra om dyr som ikke har det bra. Vi må ha et kontaktpunkt.

I kommunens forslag til velferdsplan er det listet opp fem prioriterte oppgaver for kommunens arbeid med dyrevern. Søndeland mener disse er gode, men påpeker at de bør forsterkes betydelig.

– Samarbeidet mellom de involverte aktørene må også beskrives mye klarere.

LES OGSÅ: Oppskriften på opprør

Oppleves uproblematisk

Direktør for bymiljø og utbygging, Leidulf Skjørestad, sier til RA at Stavanger kommune har begrenset myndighet når det kommer til dyrevelferd. Lov om dyrevelferd gir føringer for hvordan dyrevelferden skal ivaretas, og det er Mattilsynet som har ansvaret etter denne lov.

– Dette er et område hvor vi har et begrenset sett med virkemidler, sier Skjørestad. Han forklarer at kommunen ikke har sett behovet for en større tiltaksmatrise enn den som foreslås i deres plan.

– Det er vår vurdering, men vi må forholde oss til de vedtakene som fattes under onsdagens møte, sier Skjørestad før han fortsetter:

– Vi har prioritert å få en sak på dette ettersom det har vært etterlyst. Hvis utvalget ønsker at administrasjonen skal ha en gjennomgang med ulike aktører og organisasjoner før dyrevelferdsplanen legges ut på høring, opplever jeg det relativt uproblematisk.

LES OGSÅ: De som kjøpte bolig i 2013 kan puste mer med magen nå

Mer fra Dagsavisen