Nyheter

100-Ugå i ny drakt

Det blir 100-Ugå i år også, men i en litt annen drakt. Årets matfestival blir en take away-versjon, hvor du enten kan hente maten selv eller få den hjemkjørt.

– Det hadde vært veldig trist å ikke gjennomføre 100-Ugå i år. Slik restriksjonene er nå hadde vi valget mellom å avlyse eller å kjøre på i ny drakt. Da valgte vi å gå for en ny vri hvor vi gjennomfører 100-Ugå som take away-festival, sier prosjektleder Heidi Roos til RA.

– Målet er å gi folk gode opplevelser – spesielt med tanke på hvordan hverdagen er for tiden. På denne måten kan man ta seg en god lunsj på hjemmekontoret, en kosekveld med kjæresten eller bestille mat til litt egentid. Vi vil lage litt godfølelse rundt dette, legger hun til.

Årets 100-Ugå startet mandag og varer ut uken. Når du kjøper mat kan du velge mellom å hente maten selv hos spisestedene eller få den kjørt hjem på døren for en femtilapp ekstra.

LES OGSÅ: Thala Sofie (10) har egen skøytebane i hagen

En femtilapp ekstra

For å få levert ut maten har 100-Ugå gått sammen med budfirmaet Dandero, og de leverer til alle som bor i Sandnes kommune.

– Det var litt tilfeldig at det ble sånn. Vi kom i kontakt med Dandero og hoppet på ideen med én gang vi fikk høre om den. Vi vil jo at flest mulig skal kunne ta del i dette, så det er jo en slags dobbel gevinst her. Flere får vært med, og i tillegg kan man kanskje unngå køer utenfor serveringsstedene. Men om det så blir køer har serveringsstedene så stålkontroll på smittevern at det ikke vil bli noe problem, sier Roos.

100-Ugå har blitt arrangert i Sandnes siden 2014, og det er blitt meldt om vekst i antall solgte retter nærmest hvert år, men det er ikke noe arrangørene tenker på i år.

– Vi går litt vekk fra tall og målsettinger denne gangen. Nå er det mer opplevelsen som gjelder. Å tenke tall blir helt feil i disse tider, men vi vil komme tilbake til det når ting er som normalt igjen, sier Roos.

LES OGSÅ: Stavanger kommune reduserer ikke koronakapasiteten

Et etablert navn

I år er 21 spisesteder med på 100-Ugå. Det er under halvparten av hva det var for et år siden, men Roos er fornøyd, tatt situasjonen i betraktning.

– Målet var å ha med 20 spisesteder denne gangen, så vi er kjempefornøyde, sier hun.

Da RA snakket med Roos mandag ettermiddag merket hun stor pågang på bestillingssiden, i chat og på mail.

– Selv om ting er litt annerledes denne gangen har dere jo eksistert siden 2014. Tror du merkenavnet er med på å holde interessen oppe? 

– Det er uten tvil et veletablert merkenavn, og alle vet hva 100-Ugå er, så det er definitivt en god hjelp, sier Roos.

– Men så må jeg også få skryte av alle de fantastisk dyktige menneskene som driver spisestedene. De er så positive, og kompetansen og kunnskapen deres gjør at dette alltid går bra, legger hun til.

LES OGSÅ: K2 og Camar får bygge-ja ved Gamle Stavanger

Disse spisestedene er med:

* Delikatessen by Food Fighters 
* Lille Bangkok
* Sabi Sushi
* Lunchbaren AS
* Chai Nashta by Mogul India
* Huong Viet
* Sandnes Sushi
* Chopan Tandoori
* Flambee Cafe
* Jai hind
* Royal Thai Restaurant
* iSushi
* Noi
* Ti – Spiseri & bar
* Yod Siam Thai Restaurant
* Hereford & Friends Steakhouse
* Spor3
* Sandnes Brygge
* Sakura Sushi
* Hekkan Burger
* Vitenfabrikken

Mer fra Dagsavisen