Nyheter

Gir voksen-refs: – Handler om måten vi snakker med hverandre

Dette skal Rune Bjerga gjøre neste gang noen brøler på han og ungene i skiløypa.

Sist helg, lørdag formiddag, var komiker Rune Bjerga ute på skitur sammen med barna, da han fikk et voldsomt møte med noen enkelte mosjonister med veldig raske briller.

– Vi var ute med våre små barn og koste oss i løypa. Så kom det noe mosjonister som synes det gikk for seint med oss. «Flytt dåkke ut av løypen, dra dåkke vekk», brølte de til fireåringen og oss, forteller Bjerga til RA.

Onsdag la han også ut en video på Instagram hvor han fortalte om hendelsen til sine følgere.

– Neste gang jeg hører noen av dere skriker slik til mine barn, kommer jeg til å stoppe helt opp og rope «Gi plass, gi løype, her kommer Johaug» eller Klæbo. Kommer an på om det er mann eller kvinne. Så får vi se hvordan de reagerer da, sier Bjerga og humrer.

– Hvordan reagerte fireåringen?
– Det var mer vi voksne som reagerte, forsikrer Bjerga.

LES OGSÅ: Slik vil Rune Bjerga ha feiret korona-17. mai

Oppførselen er overhodet ikke bare et sirdalsfenomen, mener Bjerga.

– Før hadde vi hytte på Hovden. Det var akkurat likt der.

Bjerga forteller at poenget med videoen var at det skulle være morsomt. Han er ikke ute etter å henge ut noen. Samtidig er det noe alvor i det også.

– Det handler litt om måten vi snakker til hverandre. Jeg skal ikke været fartspolitiet i skiløypene. Langt ifra. Folk må gå så fort de bare vil. Og jeg forstår at det kan være irriterende med familier og andre som det går treigt med i løypene når andre vil fram. Folk må gjerne rope løype, men gjør det med et smil. Da smiler alle.

– Kan folk oppleve å se deg ute i løypa med raske briller og vilt blikk?
– Ja, jeg kan godt ta på de raske brillene og hive meg ut i lysløypa jeg også, men et går ikke så fort med meg alene heller. De roper nok « kan du flytta deg» da også, svarer Bjerga og ler.

LES OGSÅ: Rune Bjerga vil ha etter koronaen-markering

LES OGSÅ: Alene ved signeringsbordet