Nyheter

Christian «Mr. Christian» Ottesen med liveshow: – Hyllest til mor

SoMe-fenomenet Christian Ottesen står på scenen med sitt første liveshow til høsten. Han skulle egentlig stått der med sin avdøde mor. – Det blir en hyllest til mor og alle som smiler, men lider.

– Dette er en forestilling med mye humor og noe alvor. Publikum vil få et innblikk bak fasaden. Hvordan det på godt og vondt var å leve med mor, som hadde mange diagnoser. Jeg håper at folk får en god fornøyelse. At de ler, og kanskje griner også. Og kan det bidra til mer åpenhet og hjelpe noe, så er det kjempefint, forteller Christian Ottesen.

Helgen 10. og 11. september står han på scenen i Energy Hall med fire forestillinger, «Blod svette og mor mi». Rune Bjerga er regissør og produsent. 1000 billetter er allerede solgt.

Hundretusener har sett de morsomme videoene av Christian Ottesen og moren Gro. Enten det var å utfordre hverandre med chilispising, artige handleturer, og «pranks». Siden 2017 har mor og sønn fått en stor følgerskare på de fleste sosiale medier-plattformene. Mor og sønn Ottesen har også deltatt på realityshowene «Charterfeber» og «Første date». For to år siden ble tanken om å sette opp et eget livsshow sammen.

LES OGSÅ: Kårer Norges beste mat og drikke

Fra videoer til liveshow

– Jeg hadde en samtale med Rune Bjerga om dette. Jeg fikk mageverk av tanken. Oppmerksomhet er noe jeg liker, men det utfordrende å gå fra å lage videoer på nettet til å stå på en stor scene. Mor elsket tanken. Hun svevde over asfalten etterpå. «Kanskje får du også si noe, Christian», sa hun. Mor elsket å snakke, by på seg selv. Hun var midtpunktet i alle rom hun gikk inn i. Hun fikk også en boost av alle tilbakemeldingene på videoene vi laget.

Det er også litt derfor Mr. Christian likevel setter i sammen et liveshow.

– Mor hadde villet at jeg skulle gjøre dette, sier Ottesen.

– Å stå på en scene var det største hun kunne vært med på, legger han til.

###

Christian Ottesen sammen med moren Gro Ottesen. Foto: Privat

LES OGSÅ: Disse får kulturpenger i Stavanger

Døde i fjor

Juli i fjor fant Ottesen moren Gro død hjemme. Samme dagen han fridde til samboeren sin. Et godt og fargerikt liv i de senere år, men som tidligere besto av rus, selvmordsforsøk, alvorlige diagnoser og angst var plutselig over, for Gro.

– Vi er en åpen familie. Vi snakker om alt. Da mor prøvde å ta livet sitt første gangen, var jeg i militæret. En fryktelig opplevelse, men etterpå kunne jeg, mor og søsteren min snakke åpent om det. «Husker du den gang da du prøvde å drukne deg ...» Den åpenheten slår de fleste psykologer.

LES OGSÅ: Inspirert av «Helsesista»: Opplyser barn og unge om rettigheter og lovverk på «Advokatsnap»

Som terapi

Å stå på scenen foran en folkemasse og fortelle om sin mors død, livet bak internettfasaden, blir spesielt.

– Jeg er spent på min egen reaksjon. Å lage innholdet til forestillingen har vært som terapi for meg. Men folk skal le og kose seg. Det var slik mor taklet alle problemene sine, med humor.

Nyeste fra Dagsavisen.no: