Nyheter

Letter på flere tiltak: – Barn påvirkes også av hvordan de voksne har det

Sandnes, Randaberg og Sola åpner opp for idretts- og fritidsaktiviteter innendørs for voksne over 20 år, i grupper på inntil 10 personer.

Ordførerne Kari Nessa Nordtun (Ap, Stavanger), Tom Henning Slethei (Frp, Sola), Jarle Bø (Sp, Randaberg) og Stanley Wirak (Ap, Sandnes)

Den lokale smittesituasjonen gjør at Sandnes, Randaberg og Sola fra fredag fortsetter den gradvise gjenåpningen for fysisk aktivitet, samt åpner for treningssentre og serveringssteder.

Vi gjør fortløpende vurderinger av den lokale smittesituasjonen og følger selvfølgelig tett med på smitteutviklingen rundt oss og status for den muterte virusvarianten. Lettelsene i tiltak skjer gradvis og forsiktig. I tillegg til å vurdere de viktige faglige rådene, må vi se hvordan gjeldende smitteverntiltak slår inn for innbyggerne, sier Sandnes-ordfører Stanley Wirak, Randaberg-ordfører Jarle Bø og Sola-ordfører Tom Henning Slethei, i en pressemelding.

Kommuneoverlege Ole Bernt Lenning i Randaberg kommune mener smittetrykket i regionen er nedadgående over såpass lang tid at det gir rom for endringer i tiltakene.

Vi overvåker smittebildet veldig nøye, spesielt med tanke på det muterte viruset. Å åpne kontrollert er en god plan. Vi må dessverre leve med dette viruset en stund til, og derfor må vi gjennomføre vanlige gjøremål med et sterkt fokus på smittevern i måneder fremover. Hensyn til barn og unge sin fysiske og psykiske helse kommer først, derfor har vi prioritert åpning for dem først. Men barn påvirkes også av hvordan de voksne har det, derfor må vi ikke glemme det samfunnsmedisinske perspektivet. Å balansere smittevern sammen med gjenåpning blir nå den viktigste oppgaven for kommunene framover, sier kommuneoverlege Ole Bernt Lenning i Randaberg kommune, i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Her åpnes det for skjenking og trening

Åpner treningssentre

Fra og med fredag 29. januar åpner de tre kommunene opp for idretts- og fritidsaktiviteter innendørs for voksne over 20 år, i grupper på inntil 10 personer.

Aktivitet i publikumsanlegg for trening, idrett og fysisk aktivitet skal skje under tilsyn med at smittevernreglene følges. Det betyr at betjente treningssentre kan åpne, ifølge pressemeldingen.

For voksnes idretts- og fritidsaktiviteter utendørs åpnes det opp for grupper inntil 20, men avstandsregler og gjeldende smittevernråd og –regler må følges også her.

De tre kommunene åpner fredag også for at serveringssteder med skjenkebevilling kan servere øl og vin til måltider fram til klokka 22.00. Serveringsstedene må ha et fullverdig mattilbud og sitteplasser. Skjenking skal skje sammen med servering av mat.

Selv om vi nå gjør noen nye lettelser, er det viktig at vi fortsetter den gode smittevern-jobben vi har holdt på med lenge nå. Vi vet at mange er leie og skulle ønske vi snart så slutten på koronaepidemien. Men vi må holde ut og passe på hverandre, sier de tre ordførerne.