Nyheter

UiS vil åpne opp for fysisk undervisning

UiS planlegger å åpne opp for fysisk undervisning i grupper på inntil 50 personer fra mandag 8. februar dersom smittetrykket ikke endrer seg drastisk.

Det melder Universitetet i Stavanger (UiS) onsdag.

UiS opplyser at i henhold til føringer fra nasjonale og lokale myndigheter vil ellers digital undervisning bli brukt der det er mulig. Alle planlagte arrangementer skal være digitale, og forelesninger og sammenkomster på flere enn 50 personer skal unngås.

– Vi understreker at undervisning våren 2021 er tenkt gjennomført som en kombinasjon av digital undervisning og undervisning på campus så snart smittesituasjonen tilsier det.

Ifølge UiS skal de ansatte som har mulighet til det, fortsatt ha hjemmekontor.

LES OGSÅ: Bygger 4000 kvadratmeter drivhus: – Nesten selvforsynt

Takker ansatte og studenter

På hjemmesiden til UiS takker universitetsledelsen studentene og de ansatte for stor tålmodighet og ekstraordinær innsats i en krevende tid.

UiS er ikke stengt, men i tråd med regjeringens anbefalinger oppfordrer UiS til minst mulig opphold og ansamlinger på campus. I tillegg anbefaler UiS bruk av munnbind der det ikke er mulig å holde en avstand på minimum en meter.

Kunnskapsdepartementet legger ellers til grunn at praksis skal gjennomføres så langt det er mulig i denne perioden.

Hovedregelen er at eksamen våren 2021 blir gjennomført som hjemmeeksamen. UiS oppfordrer alle studentene til å følge med på Canvas for informasjon om undervisningen og eksamen.

LES OGSÅ: Ansatt ved Gosen skole ikke smittet likevel

Følger nasjonale og lokale råd

Ellers påpeker UiS at de følger nasjonale og lokale råd og retningslinjer for drift og smittevern, og minner om at Stavanger kommune ber alle tilreisende fra Østlandet om å være spesielt oppmerksomme på symptomer i dagene etter ankomst. Rådene er som følger:

* Vi fraråder alle reiser til området som ikke er strengt nødvendige.
* Vi oppfordrer alle som kommer tilbake til Rogaland om å være ekstra varsomme med hvor mange du omgås med.
* Selv lette symptomer som nyoppstått hodepine, sår hals, neseforkjølelse, hoste eller feber må medføre at du tester  deg og være i karantene inntil svar på testen foreligger.
* Har du i løpet av de siste 10 dagene hatt nærkontakt med noen som har hatt opphold i en av disse kommunene, må en vise varsomhet, og ha lav terskel for å teste seg.