Nyheter

Barnelevninger obdusert, men politiet vet ikke hvem det døde barnet var

Levningene av et barn som ble funnet i flytende i en redningvest 1. januar er nå obdusert. Arbeidet med å finne ut hvem barnet var vil ta tid, opplyser politiet.

1. januar fikk politiet melding om at det var funnet en redningsvest med kjeledress inni i sjøkanten på Karmøy.

Da politiet kom til stedet og undersøkte funnet viste det seg at kjeledressen inneholdt levninger etter et barn.

Levningene ble sendt til obduksjon, og nå foreligger endelig obduksjonsrapport. Det opplyser Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding tirsdag. 

Rapporten viser ingen sikker dødsårsak, men funnene sammenholdt med omstendighetene er forenlig med at drukning kan være dødsårsaken. Politiet har tidligere sagt at vi ikke har grunn til å tro at det er knyttet noe kriminelt til dødsfallet. Obduksjonen har også resultert i en fullstendig DNA-profil, men det betyr ikke at vi vet hvem barnet er. Det vil ta tid å få en match og dette jobber Nasjonal Identifiseringsgruppe i Kripos med, forklarer seksjonsleder ved Karmøy lensmannskontor, Linn Tove Strand.

LES OGSÅ: Politiet har gjort funn av en død person i barnekjeledress med redningsvest

Har koblet inn Interpol

I en sak som denne vil Nasjonal Identifiseringsgruppe først sjekke etter savnede i Norge. Dersom en ikke finner noen i registeret vil det bli sendt ut en melding, en såkalt «black notice», via Interpol til land en tror kan være aktuelle.

Dette tar som regel tid. Det kan ta flere uker avhengig av hvilke opplysninger som ligger inne i de enkeltes lands register. I noen tilfeller må man innhente ytterlige opplysninger fra referansepersoner, tannleger eller annet. I denne saken er det ingen som er saknet i Norge, og vi har sendt «black notice» til Interpol som vil fordele denne til aktuelle land som vi ønsker tilbakemelding fra, forklarer leder for Nasjonal Identifiseringsgruppe, Harald Skjønsfjell.

LES OGSÅ: Undersøkelser etter funn av barnelevninger kan ta tid

Stor interesse for saken – flere tips

Politiet har tidligere sagt at hovedteorien er at levningene har drevet i land.

Det har kommet en god del tips i saken, og mange av disse handler om et utenlandsk barn.

Det er forståelig at mange er engasjert, og at det er viktig at vi finner svar på hvem dette er. Det er elementer som kan tyde på at det her dreier seg om en utenlandsk person, også fordi det ikke er savnet noen barn i vårt distrikt. Det er likevel for tidlig å konkludere. Det kan vi først gjøre om og når vi får sikker ID, understreker Linn Tove Strand.

Mer fra Dagsavisen