Nyheter

Smittevernoverlegene fraråder reiser til Oslo-området som ikke er strengt nødvendige

De oppfordrer også alle som kommer tilbake til Rogaland om å være ekstra varsomme med hvor mange de omgås med.

Smittevernoverlegene på SUS og i 15 kommuner i Rogaland ber alle tilreisende fra Østlandet om å være spesielt oppmerksomme på symptomer i dagene etter ankomst.

I Nordre Folle er det påvist et mutert virus og mange kommuner i og rundt Oslo har iverksatt strenge tiltak for å stoppe smittespredningen.

Mange kommuner i sørfylket sendte i helgen ut pressemeldinger med råd til tilreisende fra kommunene på Østlandet som er berørt av den muterte utgaven av koronaviruset.

Smittevernoverlegene Suldal, Hjelmeland, Strand, Stavanger, Randaberg, Sola, Klepp, Time, Hå, Bjerkreim, Sokndal, Gjesdal, Sandnes, Eigersund og Lund kommuner ønsker å presisere og utvide anbefalingene, skriver Stavanger kommune i en pressemelding mandag.

LES OGSÅ: Seks nye smittetilfeller i Stavanger

Rådene fra smittevernoverlegene er som følger: 

* Vi fraråder alle reiser til området som ikke er strengt nødvendige.

* Vi oppfordrer alle som kommer tilbake til Rogaland om å være ekstra varsomme med hvor mange du omgås med.

* Vi anbefaler å unngå besøk til eldre og sårbare personer de første 10 dager etter at du er tilbake fra området.

* Vi oppfordrer alle som har vært i de aktuelle kommunene om å være spesielt oppmerksomme på om de utvikler korona-symptomer.

* Selv lette symptomer som nyoppstått hodepine, sår hals, neseforkjølelse, hoste eller feber må medføre at du tester deg og være i karantene inntil svar på testen foreligger.

* Har du i løpet av de siste 10 dagene hatt nærkontakt med noen som har hatt opphold i en av disse kommunene, må en vise varsomhet, og ha lav terskel for å teste seg.

* Du blir frarådet å gjennomføre besøk på sykehjem og omsorgsboliger de første 10 dagene etter hjemkomst fra disse kommunene.

Dersom du allerede har testet deg uten symptomer: 

* Dersom du har testet deg uten å ha symptomer etter å ha kommet tilbake fra dette området bør du likevel følge rådene om å være varsom og følge godt med på egen helse. Du må teste deg på ny dersom du får symptomer.

LES OGSÅ: Ansatt på sykehjem smittet