Nyheter

Tores vin: Knallbra Etna-viner

Frank Cornelissen lager strålende viner på nordsiden av vulkanen Etna på Sicilia.

Vinene som har fått navnet Susucaru og Munjebel er de enkleste vinene fra Frank Cornelissen. De var nylig inne i den relativt lette 2018-årgangen der de begge ble utsolgt på et blunk. Nå har begge kommet inn i 2019-årgangen – og også dette er viner som kommer til å forsvinne raskt.

I 2019 har begge mer konsentrasjon og høyere alkoholprosent enn forrige årgang ut. Akkurat nå er også fellesnevneren for begge vinene at de virker litt unge og lukkede. Håper er at Susucaru åpner seg til sommeren – for dette er en perfekt sommerrødvin. Munjebel 2019 trenger nok minst ett eller to års lagring for å vise sitt aller beste.
Ellers er en rekke av enkeltvinmarkvinene til Cornelissen inne på polet. Dette er viner med stor konsentrasjon og nydelig mineralpreg og anbefales på det varmeste.

På tampen tar vi også med Mulatschak Roter fra Meinklang som er en lett og saftig sommerrødvin. Verdt å få med seg er Biokult Weisse Blumen som er en oransjevin som definitivt vil gå hjem hos de aller fleste.

Ukens anbefaling:

117601 Zaccagnini Montepulciano d’Abruzzo Riserva Casauria 2015 kr 199,90 (BA)
Terningkast: 6
Poeng 87

De fleste kjenner vinen som på folkemunne har fått navnet «pinnevinen». Dette er riservautgaven av og denne vinen har fått relativt lang lagring i store fat og flaske før den kommer i salg. Har nokså kraftig rødlilla farge. Lukter av forsiktig utviklet bærfrukt sammen med nøtt og fat. Bra fylde og smaker av mørke bær sammen med krydder, vanilje og fint integrert fatpreg.

10868101 
Cornelissen 
Susucaru Rosso 2019 (Sicilia, Italia)
kr 289,90 (BU)
Terningkast: 6
Poeng: 89

Svært lys rødfarge. Lukter av røde bær sammen med noe floralt og vulkanske mineraler. Middels fylde og smaker av saftig og syrlig bærfrukt sammen med fint mineralpreg. Avslutter med forsiktige tanniner og meget fin syre.

LES OGSÅ: Heftige viner fra California

10868201 
Cornelissen 
Munjebel Rosso 2019 (Sicilia, Italia) 
kr 359,90 (BU)
Terningkast: 6
Poeng: 91

Lys rødlilla farge. Lukter av syrlige bær sammen med blomst og mineraler. Bra fylde og smaker av røde bær sammen med krydder og en god del mineraler. Noe tanniner og meget bra syre i avslutningen.

12305601 
Meinklang Mulatschak Roter 2019 (Østerrike) 
kr 189,90  (BU)
Terningkast: 6
Poeng: 87

Middels kraftig rødlilla farge. Lukter av rips og kirsebær og krydder. Saftig og deilig smak av syrlige ripsbær før den avslutter med lite og ingen ting tannin og meget god syre.

12506401 Biokult Weisse Blumen 2019 (Østerrike) 
kr 179,90 (BA)
Terningkast: 6
Poeng: 87

Oransje forsiktig uklar farge og lukter av tropisk frukt sammen med sitrus urter og noe blomsteraktig. Middels fylde og smaker av fersken og sitrus sammen med urter. Har ørlite tannin og meget fin syre i avslutningen.

LES OGSÅ: Tid for nyttårsbobler

Mer fra Dagsavisen