Nyheter

Stavanger har høyest arbeidsledighet i Rogaland

Den siste uken har det blitt registrert 183 flere personer helt uten arbeid i Rogaland.

Nye arbeidsmarkedstall fra tirsdag 19. januar viser at arbeidsledigheten i Rogaland har økt den siste uken. 16 858 personer er registrert som arbeidssøkere hos NAV. Det er 390 flere enn forrige uke, skriver NAV i en pressemelding.

Gruppen med personer helt uten arbeid øker mest, med 183 personer, mens det er 157 flere som er registrert delvis uten arbeid. 4,1 prosent av arbeidsstyrken er dermed helt uten arbeid i Rogaland, og 2,0 prosent er delvis uten arbeid.

Den største økningen i tallet på arbeidsledige er innenfor næringsgruppen reiseliv og transport. 1848 er helt uten arbeid i denne gruppen, noe som er 119 flere enn forrige uke.

– Det er ingen stor overraskelse for oss at arbeidsledigheten fortsetter å stige på nyåret. Koronarestriksjoner og naturlige sesongvariasjoner er forklaringen, sier avdelingsdirektør i NAV Rogaland, Egil Tengs, i pressemeldingen.

– Økningen innenfor reiseliv og transport kommer i hovedsak av de strenge smittevernrestriksjonene som disse bransjene må forholde seg til. Varslene om permitteringer til NAV lot ikke vente på seg etter de nye retningslinjene ble annonserte, sier Egil Tengs.

LES OGSÅ: Lokal koronaforskrift enstemmig vedtatt

Stavanger har høyest arbeidsledighet

Ifølge pressemeldingen har Stavanger kommune den høyeste arbeidsledigheten i fylket med 4,9 prosent av arbeidsstyrken helt uten arbeid, noe som utgjør 3797 personer. Det er 96 flere enn forrige uke.

I Sandnes øker også arbeidsledigheten, der det nå er 4,6 prosent. Sola har 4,5 prosent og Haugesund har 4,3 prosent.

– At Stavanger har høyest arbeidsledighet, henger blant annet sammen med at kommunen har en betydelig mengde arbeidsledige innenfor reiseliv og transport. En stor del av de arbeidsledige i Rogaland innen denne yrkesgruppen hører hjemme i Stavanger, sier Tengs.

Mer fra Dagsavisen