Nyheter

Savnet Sola-mann antatt omkommet

Troms politidistrikt frigir navnet i samråd med pårørende.

Det er Øystein Stangeland (51) fra Sola som er savnet i fjellene vest for Kattfjordvatnet på Kvaløya i Tromsø, skriver Aftenbladet.

Søket etter Stangeland, som har vært savnet siden lørdag, er så langt uten resultat. Politiet har nå gått over til søk etter en antatt omkommet person.

– Basert på medisinskfaglige vurderinger har vi i dag måttet konkludere med at det ikke lenger er håp om å finne personen i live, opplyser politiet i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Politimesteren i Troms har derfor besluttet at aksjonen går over i en fase der det søkes etter en antatt omkommet.

På grunn av skredfare og dårlig vær har søk etter mannen så langt kun blitt gjort med helikopter. Overflatesøk fra luften har ikke gitt resultater.

– Det er veldig ustabilt, man kan høre drønn i fjellene. Det har ikke vært tilrådelig å sette inn folk der nå. Vi har begrensninger både med tanke på skredfare og de få timene vi har med lys, sa operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt til NTB tidligere tirsdag.

Politiet vil i samarbeid med frivillige og andre samvirkeaktører planlegge det videre søket. Det vil først og fremst dreie seg om å søke igjennom skred i området.

Det er fortsatt stor skredfare i området tirsdag ettermiddag, og det er observert flere skred.