Nyheter

Hadde sin siste dag som hotelldirektør på Sola Strand Hotel

Nå er Cornelius Middelthon på jobbjakt. De nye hotelleierne, Team Hotels, leter etter personen som kan ta det historiske hotellet til nye høyder.

Tirsdag hadde Cornelius Middelthon sin siste dag som hotelldirektør på Sola Strand Hotel. En jobb hotellveteranen har hatt siden høsten 2015.

November 2020 ble det ikoniske hotellet ved Solastranden solgt. Ellen & Axel-stiftelsen solgte til Team Hotels AS – som blant annet også eier Victoria Hotel i Stavanger sentrum.

De nye eierne, som tok over hotellet 1. januar, vil ha et lederskifte på hotellet.

– Det er ikke noe jeg ønsket. Jeg håpet å kunne fortsette. Jeg ble litt lei meg, men jeg aksepterer og har forståelse for det de nye eierne ønsker. Generelt er det ikke uvanlig at man gjør et bytte når nye eiere kommer inn, sier en ærlig Cornelius Middelthon til RA.

Alle er venner

Han understreker at ingen er uvenner.

– Jeg heier på den nye ledelsen og de nye eierne. Og jeg skal gjøre mitt fra sidelinjen for at hotellet skal få en god framtid. Jeg gleder meg til å besøke hotellet som gjest. Det er flott at arbeidsplassene og hotellet er sikret drift, sier Middelthon, som har vært pådriver for å selge hotellet.

– Å overleve, med eller uten korona, er nesten umulig uten ressurssterke eiere, legger Middelthon til.

I fjor vår var han sammen med de mange andre ansatte permittert i tre måneder. Han tok også over styringen av hotellet midt under oljekrisen 5,5 år siden. Korona eller oljekrise, Middelthon ser tilbake på fine år ved sjøkanten på Sola.

– Alt stupte på den tiden. På den tiden kom det også mange nye hoteller. Det var en krevende tid, men sammen med de ansatte fikk vi til mye godt. I 2019 hadde vi en omsetning på 88 millioner kroner. Det var like mye som hoteller som var tre ganger større enn oss hadde.

Middelthon nevner jazzfestival, julemarked, temakvelder, konserter og satsingen på gode opplevelser.

– Sola Strand Hotel er et fantastisk hotell med mye sjel og historie. Jeg håper de nye eierne bygger videre på dette.

LES OGSÅ: Stortinget overkjører regjeringen – sier nei til nasjonal skjenkestopp

På jobbjakt

Middelthon har ingen ny jobb i kikkerten, og er åpen for alt.

– Om noen vil bruke meg til noe, er det bare å ta kontakt, sier han.

55-åringen har lang fartstid i hotellbransjen, 25 år. Han har blant annet vært hotelldirektør i Trondheim og Bergen, i tillegg til Sola. Middelthon var også driftsdirektør i Stavanger2008. Før jobben på Sola Strand Hotel var han direktør i Stavanger Forum.

LES OGSÅ: Kommunen deler ut 16,2 millioner til serveringsbransjen: Kenneth får ingenting (+)

Team Hotels: – En gentleman

Terje Ropstad, direktør i Team Hotels, forteller at det fortsatt er en god tone mellom Team Hotels og Middelthon.

– Vi er virkelig ikke uvenner. Etter at vi tok over hotellet 1. januar har vi hatt fine samtaler med Cornelius. Han er en ordentlig gentleman, sier Ropstad.

Nå ønsker de nye eierne å få inn en person som kan være med og løfte hotellet til nye høyder. Men foreløpig har hotelleierne ingen kandidater. Prosessen starter nå.

– Han eller hun skal være med og stake ut kursen videre sammen med oss. Vi skal ta vare på historikken til hotellet. Samtidig skal vi utvikle produktet, forteller Ropstad.

Hotelleierne har ingen planer om å kvitte seg med andre ansatte ved hotellet.

LES OGSÅ: Spår konkursbølge etter nyttår og utover våren (+)

Framtidstanker og renovering

Ropstad ble selv forelsket i hotellet første gang han var der.

– Det er et unikt produkt. Unik beliggenhet, lang historie, et populært hotell. Det skal vi bygge videre på.

Ropstad ønsker å utvikle aktivitetstilbudet ved hotellet. Utnytte sjøen, surfing. Kanskje en sportsretning, forklarer han. I tillegg til satsingen på selskapsdelen, kurs- og konferanse og velvære.

– Vi skal ikke fjerne eller kutte noe. Sola Strand Hotel er et hotell med mange bein å stå på. Det er den store fordelen, nærheten til flyplassen, stranda, konferansekapasiteten, spa o velvære, god restaurant. Alle de tingene er viktige, sier Ropstad.

Deler av hotellet skal renoveres. Fase 1 er allerede i gang.

– I tillegg til noen rom, pusser vi opp fellesarealene. Det kjente som mange har et forhold til: Resepsjonen, kjøkkenet og restauranten.

– Når koronarestriksjonene forsvinner og sola skinner igjen, tror jeg Sola Strand Hotel blir et kjempeflott sted å besøke, avslutter Ropstad.

LES OGSÅ: – Kvinner er korona-tapere (+)

Mer fra Dagsavisen