Nyheter

Glatte veier i hele byen

Etter flere dager med varme- og kuldegrader, og snø og regn om hverandre, må du passe deg på glattå.

Bilde 1 av 6
Ørjan Messmer i Stavanger natur- og idrettsservice.

– Det er veldig glatt, sier Ørjan Messmer til RA.

Han jobber for Stavanger natur- og idrettsservice, og har hele uken vært ute og saltet og strødd glatte gater.

– Jeg har sklidd en del med maskinen i dag, legger han til. RA møter han onsdag formiddag, og da har han strødd og saltet i Stavanger sentrum og Løvdahlssvingen, og skal videre opp mot Eiganes.

– Det kjøres hele tiden, og det skal vi nok fortsette med ut uken. Dette gjelder både om dagen, kvelden og natten, sier han.

Messmer mener at man burde holde seg hjemme hvis det er mulig.

– Man sklir overalt, sier han.

LES OGSÅ: Mange koser seg på isbelagte vann i helgen

– Rigget for å takle det

Seksjonsleder for park og vei i Stavanger kommune, Trygve Petter Nilsen, kan fortelle at kommunen har hatt vinterberedskap siden november, og at de har vært mye ute etter nyttår.

– Vi er ikke helt vant med slike forhold, men rigget for å takle det, sier han til RA.

Han forteller at de opplever å få en del klager og henvendelser fra innbyggere som ofte har en forventning til at kommunen skal klare mer enn hva de gjør.

– Det er mange som ringer om blanke fortau, men jeg vil minne om hus- og grunneiers strøplikt, sier han.

Paragraf 17 i forskrift om politivedtekt tilsier at eier av hus eller grunn mot offentlig sted i tettbygd strøk plikter å strø fortauet utenfor eiendommen når det er glatt.

– Dette blir ikke fulgt opp godt nok, legger Nilsen til.

Stavanger kommune har for tiden alle mannskap ute, og de jobber med å få strødd og saltet glattå både i Stavanger, og i kommunedelene Rennesøy og Finnøy.

– Det er viktig å huske at man må ferdes etter forholdene, og være klar over at det er glatt, sier Nilsen før han fortsetter:

– Vi skal gjøre vår del av jobben, og så vil jeg minne om at man kan hente sand i strøsandkassene som står på miljøstasjonene i Stavanger. Vi fyller dem opp igjen når de begynner å bli tomme.

LES OGSÅ: Speilblankt flere steder i Stavanger

Det var glatt i Stavanger onsdag.

Kaldt vintervær

Vakthavende meteorolog i Meteorologisk institutt, Lars Andreas Selberg, forteller RA at torsdag vil bli ukens kaldeste dag i Stavanger-regionen.

– Det er kjølig, og kan bli ned mot fem minusgrader. Lokalt også lavere enn fem minus. Ellers blir det klart og kaldt vintervær, sier han før han fortsetter:

– Det vil for det meste være rolige vindforhold, med en frisk bris på utsatte plasser. Slike perioder med vintervær er helt normalt.

Det fine været fortsetter fredagen, men et lavtrykk nærmer seg fra vest, så det kan skye til og temperaturene vil stige.

– Inn mot helgen blir det skyer, regn og sludd, sier Selberg.

Mer fra Dagsavisen