Nyheter

Undersøkelser etter funn av barnelevninger kan ta tid

– Bekledningen som er funnet inni kjeledressen kan tyde på at dette dreier seg om en utenlandsk person.

Foto: Tore Bruland

Fredag fikk politiet melding om funn av en redningsvest med en kjeledress inni på Syre på Karmøy. Ved nærmere undersøkelse fant politiet levninger av en person, mest sannsynlig et barn. Området ble sjekket videre, uten ytterligere funn.

– Levningene er sendt til obduksjon. Sør-Vest politidistrikt har bedt om bistand fra ID-gruppa i Kripos. Målet er at en etterhvert kan si noe mer om både identitet og dødsårsak, sier seksjonsleder ved Karmøy lensmannskontor, politioverbetjent Linn Tove Strand i en pressemelding.

Hun er imidlertid usikker på hvor lang tid det vil ta før en får flere svar.

– Det er vanskelig å si noe om når det foreligger mer konkret informasjon, sier hun.

Kan stamme fra utlandet

Politiet har tidligere uttalt at hovedteorien er at levningene har drevet i land.

– Vi jobber fortsatt etter den hypotesen. Bekledningen som er funnet inni kjeledressen kan tyde på at dette dreier seg om en utenlandsk person, men dette kan vi ikke konkludere med nå. Det er ikke meldt om savnede barn i vårt distrikt. Det er ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt i denne saken, understreker politioverbetjent Linn Tove Strand.

LES OGSÅ: Politiet har gjort funn av en død person i barnekjeledress med redningsvest