Nyheter

Dårlig luftkvalitet i Stavanger

Det er kaldt, vindstille og ingen nedbør. Dermed er vi inne i en periode med dårlig luftkvalitet.

Helsesjefen ber utsatte grupper om å være oppmerksomme på svevestøv og luftforurensning. Det melder Stavanger kommune på sin nettside.

Resultatene fra målestasjonene i Stavanger viser perioder med høye konsentrasjoner av svevestøv. Værtypen med kaldt, stille vær og lite nedbør gjør at støvet som blir produsert, ikke slås til bakken eller blir tynnet ut og spredd med vinden.

Her kan du lese mer om luftkvalitet.

Værmeldingen varsler ingen nedbør frem mot helgen. Det betyr at det mest sannsynlig blir fortsatt forurensning med svevestøv.

LES OGSÅ: 31 nye smittede i Stavanger - nytt virus påvist

Utsatte grupper bør være obs

Utsatte grupper når det gjelder helsepåvirkning av forurensningen er gravide, spedbarn og barn. Disse er særlig følsomme fordi lungene er under utvikling. Barn eksponeres mer på grunn av mer forurensning i forhold til kroppsvekt enn voksne.

– Spesielt utsatte grupper er også de som allerede har sykdommer i luftveissystemet og hjerte-karsystemet, som astma og hjertekrampe. Eldre kan ha dårligere lungefunksjon og er derfor mer sårbare, sier helsesjef Frank van Betten i Stavanger kommune.

Helsesjefen opplyser at Vegvesenet og kommunen øker gaterenholdet på utsatte strekninger så lenge perioden pågår.

Luftkvaliteten rundt de tre målestasjonene i Stavanger kan følges på www.luftkvalitet.info. Målingene skjer uten stans hele døgnet og informasjonen oppdateres automatisk hver time.

LES OGSÅ: – Brexit vil ramme Vestlandet hardt (+)

Mer fra Dagsavisen