Nyheter

Her blir det fyrverkeri i Stavanger

Kommunen dropper fyrveriet i Vågen. Ellers gjennomføres fellesfyrverkeriet på nyttårsaften som planlagt, men ber folk om å nyte det hjemmefra.

På disse stedene blir det fellesfyrverkeri i Stavanger:

  • Madlatua
  • Kiwi-banen på Hundvåg
  • Varden
  • Byhaugen
  • Vålandstårnet
  • Jåttåvågen

Fellesfyrverkeriet på nyttårsaften gjennomføres som planlagt. Samtidig understreker Stavanger kommune at folk ikke må samles rundt oppskytingstedene, og at alle må holde avstand til de man ikke bor sammen med. Det skriver kommunen på sin nettside.

– I år må vi se på fellesfyrverkeriet fra vinduet, terrassen, hagen eller fortauet utenfor der vi feirer nyttårsaften, med god avstand til de vi ikke bor sammen med, sier seksjonsjef i Bymiljø og utbygging i Stavanger kommune Bente Marie Johansen.

LES OGSÅ: Slik lager du Mari Hults nøttestek til jul (+)

Avlyser i Vågen

Hun er tydelig på at kommunen ikke ønsker ansamlinger av folk. 
 
– Innbyggerne våre har vært flinke til å følge anbefalinger, råd og regler siden mars, og vi tror at de kommer til å følge disse instruksjonene også, sier Johansen

For å unngå at folk samler seg i sentrum, har kommunen avlyst fellesfyrverkeriet i Vågen.

LES OGSÅ: Julemat: Selger mer vegetarprodukter enn noen gang (+)

Her er det ikke lov å fyre opp

Det er i ikke tillatt å tenne fyrverkeri i tettbebyggelse, det vil si i vanlige by- og boligområder.

Det er viktig at folk ikke skyter opp privat fyrverkeri i tettbebyggelse, i tørr natur, fra kunstgressbaner, i småbåthavner og andre brannfarlige steder og der oppskyting av raketter er forbudt.

Stavanger kommune understreker spesielt forbudet mot all bruk av fyrverkeri i hele trehusbyen. Det omfatter sentrum og bydeler nær sentrum, et område med i alt 8000 bygninger.

Forbudet mot å bruke fyrverkeri gjelder også i skog og mark, og i friområdene nær byen, dersom det er tørt i naturen.

Småbåthavnene er et eksempel på brannfarlige omgivelser går under generelle forbudsområder.

Kunstgressbaner og idrettsflater med kunstdekke må heller ikke brukes som oppskytingsplass, fordi det gir brannskade på underlaget.

LES OGSÅ: Los Tacos-skytingen: Vil ha tips om telefon

Mellom 18.00 og 02.00

Det er tillatt å skyte opp fyrverkeri nyttårsaften mellom klokka 18.00 og 02.00. Utenom disse tidene er det generelt forbudt uten egen tillatelse fra politiet.

Innenfor det tillatte tidsrommet kan lovlig solgt fyrverkeri skytes opp etter bruksanvisningen på steder som ikke omfattes av forbudet. Den som bruker fyrverkeriet har uansett ansvar for å vurdere brannfaren og faren for brannskader.

Her kan du lese forskriften om håndtering av eksplosjonsfarlig stoff