Nyheter

Frp jubler for penger til private barnehager

Budsjettforhandlingene er ferdige, og Frp har fått reversert kuttet i pensjonstilskuddet i private barnehager.

– Tusenvis av barn og foreldre i de private barnehagene kan nå puste lettet ut, sier stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp) til RA.

Han er leder for Utdannings- og forskningskomiteen, og advarte sterkt mot kuttet regjeringen foreslo på 350 millioner kroner i private barnehagers pensjonstilskudd i statsbudsjettet.

I tillegg varslet regjeringen 245 millioner mindre i kapitaltilskudd i 2021 sammenlignet med 2020, for private barnehager.

I budsjettforhandlingene har Frp fått gjennomslag for å reversere kuttet i pensjonstilskuddet, samtidig skal kapitaltilskuddet til private barnehager videreføres på årets nivå, i utgangspunktet for første halvår 2021.

– Frp var sjokkert over regjeringens fiendtlige politikk mot private barnehager. Fremskrittspartiets gjennomslag i budsjettforhandlingene har vært store, sier Steffensen.

Han sier kuttene i støtten til de private barnehagene ville i verste fall ført til konkursras i sektoren.

– Nå sikrer Frp fortsatt levelige vilkår for de private barnehagene. All ære til våre forhandlere, men dette hadde ikke vært mulig uten det enorme engasjementet som foreldre, ansatte og styrere i private barnehager har vist oss den siste måneden, påpeker han.

I tillegg til å reversere kuttet i pensjonstilskuddet og kapitaltilskuddet har Frp fått gjennomslag for at det skal nedsettes et hurtigarbeidende utvalg, der blant andre KS og Private Barnehagers Landsforbund (PBL) skal delta, for å utrede finansieringen av private barnehager.

– Frps gjennomslag i statsbudsjettet er en redningsbøye for de private barnehagene. Det er flere ting i støttesystemet og reguleringene som må forbedres fremdeles, og som Frp skal kjempe for, men med det vi har fått til i budsjettet er den verste panikken over, sier Steffensen.

LES OGSÅ: Frp har lokale krav i forhandlingene

Lokale saker

Budsjettavtalen ble lagt fram tirsdag kveld, etter budsjettforhandlingene mellom Frp og regjeringspartiene Høyre, Venstre og KrF har pågått siden mandag 9. november.

Steffensen jubler ikke bare for gjennomslaget for private barnehager, men han er også fornøyd med flere lokale saker som Frp har fått gjennomslag for i forhandlingene.

Blant annet er det nå klart at det blir penger til Eigerøy bru, bergingsbil i Rennfast, og penger til å styrke toppidrettsgymnasene, inkludert Wang.

– Pengene skal gå til å rette opp den skjevfordelingen som har vært i tilskudd mellom disse skolene, og Frp foreslår nå en lik tilskuddssats for alle skoler, sier Steffensen.

Han forklarer at Frp ikke har vært fornøyd med finansieringen slik den er i dag, på grunn av for mye forskjellsbehandling av skolene, med store ulikheter i tilskudd, og et komplisert og uryddig støttesystem.

Mer fra Dagsavisen