Nyheter

Skal bygge kreativ lekeplass ved Mosvangen

Politikerne i Stavanger ønsker å involvere byens barn når de skal starte arbeidet med utforming av ny kreativ lekeplass. – Utrolig viktig, sier MDG-Askeland.

– Jeg tror dette blir steinkult, og at det kan bli en av de beste lekeplassene i hele byen, sier politiker for Miljøpartiet de Grønne og leder i utvalg for miljø og utbygging i Stavanger, Rune Askeland.

På grunnlag av vedtatt Programpakke for kreative lekeplasser, skal det nå prosjekteres og bygges en kreativ lekeplass ved Mosvannet. I sakspapirene står det at området egner seg godt grunnet funksjonen som et av kommunens mest populære turområder.

– Det er et ganske stort område. Her kan vi få til et attraktivt, kreativt lekeområde med plass til mange barn, sier Askeland.

– I Stavanger er vi veldig flinke til å lage nye lekeplasser. De gamle lekeplassene var kun for å sette opp noe, mens dette tror jeg virkelig kommer til å bli brukt, legger han til.

LES OGSÅ: Har politikere på sin side

Stavanger kommune ønsker å bygge en kreativ lekeplass ved Mosvangen.

Skal bygges skånsomt

Lekeplassen skal være en naturlekeplass som konsentrer seg om biologisk mangfold, og hovedmålgruppen er barn i alderen seks til tolv år. Overordnet konsept for lekeplassen er Tretoppen lekeplass- fra fuglehus til fuglehus. Lekeplassen skal ha hytter opp i høyden med gangbruer mellom dem, og man vil få en opplevelse av å vandre i høyde med trekronene til trærne. Utformingen og detaljer for anlegget er ikke fastsatt, og kommunen ønsker innspill fra barna i målgruppen til lekeplassen.

– Det er utrolig viktig å få innspill av dem som skal bruke lekeplassen. Vi har nok av lekeplasser som er relativt kjedelige for barn, og målet er at dette skal være et sted ungene vil dra tilbake til, sier utvalgsleder.

Askeland forteller at det er viktig for politikerne at det bygges skånsomt, og at det ikke ødelegges noen naturverdier i området.

– Administrasjonen har lagt fram et veldig godt forslag, og de har skjønt hva vi politikerne ønsker, sier han.

Han mener at alle de nyeste lekeplassene i byen blir godt brukt, og ser ikke for seg noe annet enn at denne framtidige også tas godt imot.

– Jeg kan ikke forstå noe annet, og hører gjerne motargumentene. Klarer vi å unngå å ødelegge noen naturverdier, og tar vare på området, kan jeg uansett ikke se for meg at det kommer de store motargumentene, sier Askeland.

Nestleder i utvalg for miljø og utbygging, Benedicte Solaas (Ap), er enig.

– Jeg tror lekeplassen blir godt mottatt av ikke bare Stavangers befolkning, men også tilreisende som bruker Mosvangen camping og andre ferierende. Vi har en ambisjon om å gjøre Stavanger mer attraktiv for barnefamilier, og da tror jeg også flere lekeplasser er med på å bidra til å øke attraktiviteten, skriver hun i en e-post til RA.

LES OGSÅ: Beboere enige om at bydel trenger et løft

Viktig å involvere barna

Solaas mener det er viktig å involvere brukerne uansett hva det gjelder, og i dette tilfellet barna.

– Kanskje får vi oss noen positive overraskelser. Jeg tror dette er med på å få barn til å føle seg sett og hørt, noe jeg tror er viktig i alle aldersgrupper.

Det er satt av 4,5 millioner kroner til opparbeidelse av Kreativ lekeplass ved Mosvangen i godkjent revidert handlingsplan 2020 for Park og vei. Forprosjektet legges fram for Utvalg for miljø og utbygging for godkjenning onsdag, og ifølge planen skal den kreative lekeplassen stå klar i 2022.

Mer fra Dagsavisen