Nyheter

Stjal fra kirke

Og har forsynt seg med en rekke båter.

55-åringen møtte ikke da saken mot ham nylig var oppe i Stavanger tingrett, men retten kom til at saken skulle fremmes til tross for dette.

24. juni i fjor stjal han en 20 fots motorbåt på Vaulen. På det aktuelle stedet var det et overvåkingskamera, noe som førte til at båteieren fikk en videosnutt som viste at 55-åringen tok båten. Eieren tok en skjermdump av filmen og la bildet ut på Facebook med en etterlysning.

Kort tid etter ble han ringt opp av en person som visste hvem tyven var. Båteieren fikk deretter tips om at noen hadde sett båten og fant den til slutt igjen ved Hillevågsvannet.

Også klokken 07.00 den 25. mai i år stjal 55-åringen en båt på Forus og brukte denne til politiet fant ham og båten på kvelden i Dokksmauet/Svankevigå i Stavanger.

Stavanger tingrett kom også til at 55-åringen skulle dømmes for heleri. Dette ved at han brukte en stjålen båt i tidsrommet fra 27. til 28. juli i fjor.

26. august i år stjal han også en båt og kjørte med båten til ulike steder før den drev inn ved Hellestøstranden samme dag.

LES OGSÅ: Hagle i sengen, cannabisplanter og ruskjøring

Flere tyverier

Stavanger tingrett kom også til at mannen skulle dømmes for flere andre tyverier. Blant annet brøt han seg inn i en bod i Hillevåg 26. juni i fjor og stjal en bag med diverse innhold.

Natt til 12. mars i år brøt han seg også inn i en kirke i Stavanger. Her forsynte han seg med blant annet med en projektor, 30 teskjeer og diverse kjøkkenutstyr.

LES OGSÅ: Skal ha drept to duer ved å rive av dem hodet

Ruskjørte

Natt til mandag 21. oktober i fjor hadde han en stjålen moped og kjørte med denne til tross for at han var ruset på narkotika tilsvarende en promille på over 1,2.

I forbindelse med straffeutmålingen la retten vekt på at 55-åringen flere ganger tidligere er dømt for tilsvarende lovbrudd.

Denne gangen ble straffen ubetinget fengsel i ti måneder og han må også betale en bot på 5000 kroner.

LES OGSÅ: Mann tålte ikke sprit

LES OGSÅ: Kvinne slo kvinne utenfor butikk