Nyheter

Mann tålte ikke sprit

Sa at det ville bli kamp og at det ikke ville ende bra for politiet.

24. august i fjor, omkring klokken 08.30, befant den 24 år gamle mannen seg i Bryne sentrum. Han var overstadig beruset etter å ha drukket store mengder alkohol siden kvelden i forveien. En politipatrulje rykket ut til stedet etter å ha fått melding om en utagerende mann.

De ønsket i utgangspunktet å kjøre 24-åringen hjem, men fordi han nektet å oppgi adressen sin, og i tillegg var ute av stand til å gå og stå oppreist, bestemte politibetjentene at de ville få ham undersøkt av lege.

24-åringen motsatte seg forslaget og begynte å utagere. Etter en del anstrengelser fikk de to politibetjentene satt på ham håndjern og plassert ham i celledelen i politibilen.

LES OGSÅ: Gravemaskinfirma gikk konkurs

Sparket

24-åringen rettet flere spark mot den ene politibetjenten uten å treffe. Da de kjørte av gårde satt hun over 24-åringens kropp, men etter en kort strekning klarte han å riste henne av seg. Den andre politibetjenten stoppet bilen slik at hun kunne komme seg ut. Da hun gikk ut rettet 24-åringen et nytt spark mot henne og kalte henne «jævla fitte» og «hore». Det endte med at politibetjentene måtte bruke pepperspray mot 24-åringen for å få ham til å roe seg ned.

Dermed gikk ferden først til legevakten på Klepp og videre til Stavanger universitetssjukehus (SUS). Under denne transporten sparket han gjentatte ganger i døren og pleksiglasset i cellebilen, noe som førte til at de måtte stripse armene og beina hans.

LES OGSÅ: Kvinne (53) skal ha dratt fram en saks da hun var ute på byen

Motsatte seg blodprøve

På SUS motsatte han seg å ta blodprøve og hindret at han ble fraktet i rullestol ved å sette beina opp mot veggen. Etter at legen på SUS hadde klarert ham for arresten, ble han satt inn i cellebilen igjen. Da dette skjedde sa 24-åringen til politibetjentene at når håndjernet ble tatt av «ville det bli kamp» og at det «ikke ville ende bra» for dem.

På nytt måtte beina hans stripses etter han på nytt begynte å sparke – og med bistand fra en annen politipatrulje fikk de omsider satt ham i arresten.

Jæren tingrett kom til at mannen skulle dømmes for at han ved vold og trusler har påvirket en offentlig tjenestemann til å foreta eller unnlate å foreta en tjenestehandling.

I den forbindelse viste retten blant annet til at 24-åringen forklarte at han ikke tåler brennevin og at han tidligere er dømt for et lignende forhold begått under påvirkning av alkohol.

I forbindelse med straffeutmålingen la retten vekt på at 24-åringens voldshandlinger var relativt beskjedne. I tillegg ble det lagt vekt på at 24-åringen har tilstått forholdet så langt han husker det, samt at saken er blitt gammel uten at han kan lastes for det.

Dermed ble straffen satt til ubetinget fengsel i 15 dager. 24-åringen ble også dømt til å betale 3000 kroner i saksomkostninger.

LES OGSÅ: Vold mot stefar – trodde at han hadde bestilt folk fra mafiaen for å komme og ta ham

LES OGSÅ: Kjørte for fort – følte seg som kriminell