Nyheter

Regestrand-drapet: Aktor legger ned påstand om 21 og 16 års forvaring

For den eldste av de to tiltalte legges det ned påstand om 21-års forvaring med en minstetid på 10 år.

Tirsdag 10. november startet rettssaken mot de to mennene som er tiltalt for drapet på Sigbjørn Sveli (44) før jul i fjor.

Tirsdag 17. november startet aktor, statsadvokat Arvid Malde, sin prosedyre.

For den eldste av de to tiltalte, den 24 år gamle mannen, la aktor ned påstand om 21 års forvaring med en minstetid på 10 år.

For den yngste, den 23 år gamle mannen, la aktor ned påstand om 16 års forvaring med en minstetid på 10 år.

Under sin prosedyre beskrev aktor blant annet handlingene mot Sveli som tortur.

- Det er preg av ren tortur. Jeg vil nesten også si sadisme i de handlingene som begås mot Sveli fram til han blir tent på i levende live, sa aktor.

LES OGSÅ: Vitne om Regestrand-tiltalt: – Han har alltid vært litt merkelig

Begge forklarte seg

Retten ble satt klokken 09.00 tirsdag forrige uke, og verken 23-åringen eller 24-åringen erkjenner straffskyld.

I dagene som fulgte forklarte begge de tiltalte seg. Den tiltalte 23-åringen forklarte seg først. Han innledet med å beklage overfor Svelis etterlatte og forklarte seg deretter om hva som skjedde drapsnatten, før aktor og forsvarere stilte spørsmål.

Onsdag forklarte den eldste av de to tiltalte seg. Han besvarte mange av spørsmålene med "vet ikke" eller "husker ikke" og sa at det hele føltes som en drøm.

LES OGSÅ: Tiltalt i Regestrand-drapet: – Føles som en drøm

Alltid vært merkelig

Torsdag var det tid for vitner. Her vitnet blant annet 21-åringen som ble pågrepet og siktet sammen med de to andre før jul i fjor. Siktelsen mot 21-åringen ble i januar nedjustert fra drap eller medvirkning til drap, til ran og grov frihetsberøvelse, før saken ble henlagt i august.

21-åringen forklarte blant annet at den tiltalte 24-åringen prøvde å få kontakt med ham hele kvelden den aktuelle natten. Han sa også at tiltalte "alltid har vært litt merkelig".