Nyheter

Vil bygge tett i Kvernevik – politikere utsetter saken

Det har blitt søkt om å bygge syv eneboliger i to rekker i Terneveien nær Kvernevik Ring. Utvalg for by- og samfunnsutvikling utsetter saken.

Bilde 1 av 2

Se-Bo (Ole Seldal), Tomo Investering (Morten Håland) og Boligpartner (Gunnar August Wedvik) har søkt om å få bygge syv eneboliger i to rekker i Terneveien, som ligger nær Kvernevik Ring. Kommunedirektøren i Stavanger mener dagens regulering er det beste, men at det som taler for fortetting er at forslaget inkluderer en snuhammer, og at et felles lekeareal også kan gi tilbud til andre barn i nærområdet.

Torsdag hadde utvalg for by- og samfunnsutvikling fjernmøte, og administrasjonen i Stavanger kommune har bedt utvalget om å kutte de planlagte tredje etasjene i prosjektet når saken er til behandling.

Utvalget vedtok at saken utsettes på grunn av manglende befaring.

LES OGSÅ: Bygger tett i Kvernevik

Dette er tomten der investoren Rolf Bjørnsen vil bygge tre blokker med boliger, kontorer og butikk. Reguleringsforslaget har gått fram og tilbake mellom politikerne i lang tid. Tomten ses her fra nord, til høyre skimtes Allservice. Foto: Stein Roger Fossmo

Støtter leilighetsprosjekt

AS Auglendsdalen 80, eid av Rolf Bjørnsen, har levert et privat reguleringsforslag for en tomt mellom veiene Auglendsdalen/Fylkesvei 393 og Vestvollveien, vis-à-vis Allservice og Kiwi-butikken. Prosjektet med inntil 36 leiligheter har vært flere runder i utvalg for by- og samfunnsutvikling – og da saken igjen var til behandling hos utvalget torsdag, var det ingen politikere som ønsket ordet. Dermed støttes reguleringsforslaget, og det vil bli endelig avgjort av kommunestyret 14. desember.

Investoren og grunneieren Bjørnsen ønsker å omregulere området fra industri til kombinert bolig, kontor og forretning. 
I dag står det to bygninger på reguleringsområdet, som består av Auglendsdalen 78 og 80. Bygningene leies ut. Utbyggeren vil rive bygningene, og oppføre tre boligblokker, kontorer, dagligvarebutikk og tjenesteyting i tillegg til uteoppholdsareal, parkeringskjeller og torg. Det er to almetrær sør på eiendommen, en art som er karakterisert som «sårbar» i artsdatabasen.

LES OGSÅ: Planer om blokker i Auglendsdalen til politikerne på ny

Mer fra Dagsavisen