Nyheter

Tre godt voksne menn dyrket cannabis

Hadde cannabisplantasje i kjelleren.

De tiltalte i saken var to menn på 49 og 54 år fra Gjesdal, samt en 51 år gammel mann fra Stavanger. Samtlige kom med en uforbeholden tilståelse da saken nylig var oppe i Jæren tingrett.

15. januar i fjor fikk politiet melding fra 49-åringens arbeidsgiver om at det var mistanke om at han brukte cannabis. Samme dag ble det foretatt ransaking hjemme hos ham og politiet konstaterte at det foregikk produksjon av cannabis i to rom i kjelleren. Det ble beslaglagt til sammen 41 planter av forskjellige størrelse, blant annet fire med gode toppskudd, og fem planter med toppskudd som hang til tørk.

Det ble også beslaglagt en krukke med tørkede toppskudd som sto på gulvet mellom en sofa og et salongbord, samt «ei badla» med marihuana i et skråskap.

Mens politiet ransaket kom også 51-åringen kjørende til stedet. Det førte til at han ble pågrepet og mistenkt for å ha kjørt i påvirket tilstand.

Da politiet ransaket hjemme hos ham ble det funnet 156 gram cannabis, noe han er dømt for i juni i år.

Etterforskningen brakte på det rene at 54-åringen som er bekjent av de to andre også var involvert i saken. Da det ble ransaket hjemme hos ham ble det funnet 55 gram marihuana og ett gram hasj.

LES OGSÅ: Tante løy om voldtekt

Gikk ikke så bra

I retten kom det fram at 49-åringen fikk låne noen lamper av 51-åringen, som han hadde brukt til hjemmeproduksjon, i 2017.

49-åringen bor i en romslig enebolig med god avstand til naboer. Han innredet et plantasjerom i kjelleren og brukte frø som han hadde fått av 51-åringen tidligere. 51-åringen deltok i prosjektet ved at han vannet og stelte plantene. De klarte likevel ikke å få blomst på plantene blant annet fordi sommeren var veldig varm og rommet var uten ventilasjon.

LES OGSÅ: Var på byen, sølte i bilen, banket samboeren og kjørte av gårde med promille

Ga ikke opp

De ga imidlertid ikke opp, leste seg opp på internett og innredet kjelleren slik at den ble bedre egnet for formålet, samt installerte diverse utstyr egnet for dyrkingen. 54-åringen ble klar over cannabisdyrkingen i 2018, og også han har hjulpet til med å stelle plantene. Han forklarte at de tre røykte opp det som ble dyrket og at de røykte cannabis sammen noen ganger i måneden.

I forbindelse med straffeutmålingen la retten vekt på at de tre hadde hatt forskjellige roller, og at 49-åringen har vært hovedmannen bak dyrkingen. Det ble også lagt vekt på at deres uforbeholdne tilståelse og at saken var blitt gammel. Dermed ble 49-åringen dømt til 148 timer samfunnsstraff, mens 54-åringen og 51-åringen ble dømt til henholdsvis 88 og 87 timer samfunnsstraff.

Statsadvokat Arvid Malde la ned påstand om inndragning av utstyr brukt til dyrkingen. Jæren tingrett kom til at den ikke trengte å ta stilling til dette da det allerede var gitt samtykke til inndragning.

LES OGSÅ: Laget cannabissmør og brukte dette i brownies

LES OGSÅ: Gutt solgte narkotika på Snapchat