Nyheter

Flere nye smittetilfeller og elever i karantene

Sola kommune har registrert to nye covid-19-smittetilfeller, og begge er nærkontakter til tidligere kjent smittetilfelle. En person er smittet i Hjelmeland.

Det skriver Sola kommune i en pressemelding.

Kommunens smittesporingsarbeid har gjort at flere skolebarn i Sola nå er i karantene som nærkontakter til koronasmittede.

– Barna og deres foresatte som dette gjelder er kontaktet direkte og har fått beskjed om hvem som skal være i karantene. Husstandsmedlemmer, klassekamerater, venner og andre som ikke selv er satt i karantene eller er syke kan leve som normalt og gå på skole, jobb og barnehage, sier kommuneoverlege Pernille Hegre Sørensen i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Klinikksjef er koronasmittet

Karantene i 10 dager

Karantenen varer i 10 dager fra siste dagen man var nærkontakt.

–  Vi anbefaler testing av nærkontakter, men ved negativ test skal man fortsatt være i karantene til den datoen man har fått oppgitt, sier kommuneoverlegen i Sola.

Så lenge nærkontakten selv er symptomfri kan man i husstanden omgås som normalt hjemme. Dersom personen i nærkontakt får symptomer bør vedkommende testes, samt holde avstand fra andre i husstanden hvis mulig. Husstandsmedlemmer anbefales da å holde seg hjemme til svaret på testen er klart.

– Smittesporing og kartlegging av nærkontakter forsetter, sier Pernille Hegre Sørensen.

LES OGSÅ: To nye smittetilfeller i Stavanger

Også stavanger-elever i karantene

Videre i pressemeldingen opplyses det at 1.- 4.trinn (23 elever) og 7 ansatte ved Stavanger Kristne Grunnskole er også satt i karantene som følge av smittesporingsarbeidet i Sola kommune. Foresatte til elevene som blir satt i karantene, er kontaktet av skoleledelsen med beskjed om at det er oppdaget koronasmitte på trinnet, og at deres barn må i karantene. Det gjelder hele småtrinnet, samt SFO, da 1.- 4.trinn er en kohort og har en del felles undervisning. 
Alle de involverte vil bli direkte kontaktet av smittesporingsteamet i Sola kommune som en del av smittesporingsarbeidet som nå gjøres. De elevene som nå settes i karantene, vil få hjemmeundervisning fra og med mandag 2.november.

– Elever på de andre trinnene, og som ikke er nærkontakter, skal møte på skolen som vanlig, sier inspektør Anne Pernille Nerseth ved Stavanger Kristne Grunnskole.

Smitte i Hjelmeland kommune

Det opplyses også fra Hjelmeland kommune at en person bosatt kommunen har fått påvist koronasmitte etter hjemkomst fra utlandet.

– Smittesporing er fullført og alle kjente nærkontakter informerte. Personen vil bli fulgt opp daglig av helsepersonell, opplyser Hjelmeland kommune i en pressemelding.