Nyheter

Varsler kamp om topplassen i MDG

Ulrikke Torgersen (23) er på førsteplass til MDG Rogaland stortingsliste. Hun har allerede fått en utfordrer.

En enstemmig nominasjonskomité har innstilt Ulrikke Torgersen (23) på førsteplassen til MDG stortingsliste i Rogaland.

– Jeg er utrolig glad, ydmyk og stolt over tilliten fra nominasjonskomitéen. Hvis nominasjonsmøtet viser meg den samme tilliten, lover jeg å jobbe beinhardt 
for at klima og natur skal stå høyest på agendaen på Stortinget slik at vi gjennomfører den trygge omstillinga som Rogaland, klimastreikerne og kommende generasjoner fortjener, sier Torgersen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Siv Jensen-besøk: Hyller oljebransjens betydning (+)

Torgersen er  medlem av sentralstyret i Grønn Ungdom hvor hun har ledet strategiutvalget for valgkampen og arbeidet med kommunikasjonsutvikling. I tillegg har hun erfaring fra Grønn Ungdom Rogaland gjennom flere år.

– Klimakrisa er i dag den største trusselen mot velferd og sikkerhet. Men den gir også muligheter. Jeg har tro på at det mangfoldet av kompetanse som finnes i Rogaland kan bli avgjørende for å ta Norge ut oljealderen og inn i det grønne skiftet, sier Torgersen.

DEBATT: Økte forskjeller med Erna Solberg

Benkeforslag

Minutter etter at MDG sendte ut pressemeldingen om Torgersen på topp, kom benkeforslaget om at Vårin Sinnes (20) også vil ha topplassen.

###

Vårin Sinnes. Foto: Privat

– 2019 ble klimastreikernes år. I 2020 er klimaet, naturen og unge fortsatt de store taperne i norsk politikk. Samtidig nekter regjeringen å hjelpe mennesker på flukt, bevilger penger over statsbudsjettet til rasistiske blogger og kutter i velferden. Vi trenger et retningsskifte i norsk politikk. Det vil jeg inn på Stortinget for å kjempe for, sier Sinnes i en pressemelding.

LES OGSÅ: Delte meninger om Stavanger-ordførerens millionlønn (+)

Sinnes mener Rogaland kan gå fremst i klimaomstillingen, og at kompetansen i ljenæringen kan brukes til å skape klimaløsninger.

– Men det skjer ikke så lenge politikerne fortsetter å investere de store pengene i olje og gass, sier hun.

– Unge er kraftig underrepresentert i politikken. Gjennomsnittsalderen på Stortinget er 46 år, det er også denne aldersgruppen som oppgir at de er minst bekymret for klimaendringene. Regjeringen klapper unge på hodet for å engasjere seg for klima, men kutter ikke i nærheten av nok utslipp for å beskytte framtiden vår. Stortinget har vist at de svikter min generasjon. Nå må unge få reell makt og en plass rundt forhandlingsbordet.

LES OGSÅ: – Burde brukt mer oljepenger (+)

Nyeste fra Dagsavisen.no: