Nyheter

Lokalt stjernelag med juleturné: – Vi må prøve å få publikum til å senke koronaskuldrene

Seks lokale artister går sammen og lager juleshow. De håper det gjør at folk kan glemme korona og få en liten pause i hverdagen.

Bilde 1 av 3

Det ble julestemning i midten av oktober da Mia Gundersen, Tommy Fredvang, Mari Eriksen Bølla, Britt-Synnøve Johansen og Espen Hana samlet seg på Thon Hotel i Stavanger tirsdag formiddag.

Der annonserte de at de skal ut på juleturneen «Desembertoner», hvor de blant annet skal besøke Stavanger konserthus, Sandnes kulturhus og Egersund Arena. I tillegg til de nevnte artistene skal også Eir Inderhaug være med på turneen som sparkes i gang 14. desember.

Mia Gundersen skal være syngende konferansier, og hun tror det kommer til å bli et variert show med god dynamikk mellom artistene.

– Jeg har gjort så mye forskjellig oppigjennom, og jeg synes det er utrolig kjekt å være konferansier. Dette er en utrolig talentfull og musikalsk gjeng! Jeg kommer jo til å synge litt jeg også – de slipper ikke unna meg der, og så kommer vi til å lete fram det vi har og backe hverandre. Jeg tror det blir helt fantastisk, for å være ærlig, sier hun til RA.

LES OGSÅ: Setter opp «Brødrene Løvehjerte» på Rogaland Teater (+)

Hverdagen på utsiden

Til nå er det satt opp et show i Sola kulturhus (14.12), to i Sandnes kulturhus (16.12), to i Stavanger konserthus (17.12), et show på Frøyland og Orstad Kyrkjelyd og et show i Egersund Arena. Produsenten opplyser at smittevernet blir ivaretatt, og på grunn av restriksjoner vil det kun bli solgt 200 billetter per forestilling.

Mia Gundersen og Tommy Fredvang.

Ifølge Gundersen er det ene showet i Stavanger allerede utsolgt, og det har derfor blitt satt opp ett til samme kveld.

– Jeg tror folk synes dette er kjekt. At det er kjekt å få oppleve noe normalt i det unormale. For det er ikke tvil om at mye er forandret, sier hun til RA.

Også resten av gjengen tror det kommer til å bli en annerledes jul i år.

– Jeg tror folk trenger å ha en liten pause fra alt som skjer i verden, og bare høre på musikk og kose seg, sier Bølla.

– Ja, og la hverdagen være på utsiden en stund. Å bare kunne lukke døren, være i nuet, være sammen og kjenne på normalitet. Og kanskje prøve å kjenne litt på hvordan verden var før alt skjedde, sier Fredvang.

Endelig program og oppsett for showene er ikke helt spikret, men Hana tror det vil bli både soloer, duetter og fellessanger på showene.

Espen Hana blir sannsynligvis stående bak et piano under showene.

– Både jeg og Britt-Synnøve har jo skrevet mye julerelatert tidligere, så jeg regner jo med at noe av det blir med. Jeg tror jeg vil befinne meg bak et piano, og at vi alle har med oss hver vår bagasje, sier han.

LES OGSÅ: Samler inn penger til TV-aksjonen: – En slags moderne form for loppemarked (+)

Senke koronaskuldrene

Alle artistene er enige i at det er litt rart å spille for halvfulle saler og med folk sittende rundt bord. De mener det er annerledes både for publikum og artister med konserter på denne måten, men samtidig er de glade for at de får det til.

– Vi må prøve å få publikum til å senke koronaskuldrene. Publikum blir litt mer forsiktig med det oppsettet som er nå, og vi må prøve å knekke den koden slik at de slapper av og koser seg, sier Johansen til RA.

– Ja, og hvis vi har det «jilt» og koser oss på scenen, så vil det smitte over på publikum også, legger Bølla til.

Mer fra Dagsavisen