Nyheter

Samler inn penger til TV-aksjonen: – En slags moderne form for loppemarked

Søndag arrangeres det Kvinnebloppis til inntekt for årets TV-aksjon.

– Det startet i 2014 da jeg og Hanne Berentzen fra Ostehuset fant ut at vi hadde et litt vel rikholdig klesskap. I stedet for å kaste klærne eller gi dem til Fretex fant vi ut at vi skulle samle en del av byens damer, selge klærne og gi overskuddet til et godt formål, sier Heidi Jeanette Frafjord, Kvinnebloppis-grunnlegger og salgsdirektør ved Hotel Victoria.

Konseptet Kvinnebloppis er, kort fortalt, et slags brukt- eller loppemarked hvor inntektene går til en politisk uavhengig organisasjon. I år går midlene til årets TV-aksjon, og bloppisen arrangeres på Hotel Victoria på søndag.

– Det er en slags moderne form for loppemarked, tilpasset kvinner, og med gjenbruk i tankene. Man tar med skatter fra eget klesskap og donerer det til Kvinnebloppis. Så selges det videre til andre kvinner, og pengene som kommer inn går til TV-aksjonen. På den måten kan andre få nye skatter i skapet og samtidig støtte en god sak, sier Frafjord.

– Tanken bak er å redusere dette med bruk og kast. Dessuten kan det være en god følelse å se hvem som kjøper de gamle tingene dine. I tillegg er det også det sosiale aspektet ved det, legger hun til.

LES OGSÅ: Snart oppheves skjenkestoppen (+)

Smittevern ivaretatt

Tidligere år har Kvinnebloppis støttet Kirkens Bymisjon Stavanger, Røde Kors Rogaland, Stiftelsen sykehusbarn avd. Vest og Hjelp oss å hjelpe Rogaland.

– I og med at det ikke er mulig å gå med bøsse i år tenkte vi på hvordan det går an å bidra, og da kom tanken om å dra i gang Kvinnebloppisen igjen. Victoria setter av salen i andre etasje og stiller opp med personale, så uten hotellet og alle damene som har hjulpet meg hadde det ikke blitt bloppis, sier Frafjord, og forteller at hun har fått hjelp av Ann Sesilie Tekfeldt, Sissel Beate Fuglestad, Bente Røssland Skogheim, Ine Haver, Kristin Birkevold Sætre  og Bibbi Ur Kjørsvik til å få på plass søndagens arrangement.

I tillegg til plaggene som doneres har også ulike butikker i Stavanger donert plagg som skal auksjoneres bort i løpet av kvelden.

På grunn av covid-19 blir ikke søndagens arrangement like stort som tidligere Kvinnebloppiser, og det er satt et tak på 50 personer.

– Smittevernet blir 100 prosent ivaretatt, og her skal man kunne handle trygt og godt. Vanligvis ville det vært 150 glade damer på et arrangement som dette, men i år blir det i stedet 50 glade damer. Vi må prøve å gjøre gode tiltak, selv i en vanskelig situasjon. Så nå håper vi bare på god giverglede og gode bidrag, sier Frafjord til RA.

LES OGSÅ: Anleggsområdet på Kiellandsmyrå skal bli kunstgressbane (+)

I tråd med årets tema

Ann Sesilie Tekfeldt er politisk valgt leder for TV-aksjonskomiteen i Stavanger, og er én av kvinnene som har hjulpet Frafjord med å få på plass søndagens arrangement.

– I år blir det ingen bøssebærere, så bloppisen på søndag arrangeres når dør til dør-aksjonen skulle vært, sier hun til RA.

Årets Tv-aksjon går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet.

– Bloppisen er sirkulærøkonomi; du finner noe i skapet som du liker godt, men aldri bruker, og så kan det bli en skatt for noen andre. Dette er veldig i vinden og også i tråd med årets tema, sier Tekfeldt.

– Jeg har vært gjest på Kvinnebloppisen flere ganger, og det har vært veldig populært tidligere. Det er vanskelig å si hvor mye vi vil få inn av penger, men jeg håper folk kommer og støtter oss og at de donerer penger til en god sak, legger hun til.

Nyeste fra Dagsavisen.no: