Nyheter

Han snøvlet og det var vanskelig å forstå at det var røyk han ville ha

Tok bilen og kjørte til bensinstasjon.

Den 50 år gamle mannen forklarte i retten at han hadde drukket 0,7 liter vodka på 25 minutter etter at han hadde kjørt og kjøpt røyk.

Det mente Stavanger tingrett ikke var tilfelle. Retten la til grunn at 50-åringen drakk store mengder vodka om kvelden den 14. desember 2018.

Etter å ha sovet noen timer kjørte han til en bensinstasjon på Forus for å kjøpe røyk, og var der klokken 06.35.

Personen som var ansatt på stedet reagerte på måten 50-åringen kjørte inn på bensinstasjonsområdet, og da han slapp ham inn luktet han kraftig alkohol. Han snøvlet og det var vanskelig å forstå at det var røyk han ville ha.

LES OGSÅ: Mann fikk inndratt 4,5 millioner kroner

Etter å ha blitt ekspedert satte 50-åringen seg i bilen og kjørte av gårde. Den ansatte på bensinstasjonen varslet politiet, noe som førte til at politiet var hjemme hos 50-åringen samme dag.

Stavanger tingrett la til grunn at han under kjøringen minst hadde en promille på 1,98. Retten kom også til at han skulle dømmes for å ha kjørt bil uten å ha gyldig førerkort.

I forbindelse med straffeutmålingen kom retten til at saken var blitt gammel uten at 50-åringen kunne lastes for dette. Dermed ble han dømt til fengsel i 21 dager og 10.000 kroner i bot.

LES OGSÅ: «Heisann, eg foreslår at du droppe den anmeldelsen;)»

LES OGSÅ: Innrømmet bilkjøring mens han satt i taxi