Nyheter

Buss for tog i høstferien

Togpassasjerer må ta bussen når Jærbanen skal vedlikeholdes fra 5. til 8. oktober.

Bane NOR skal vedlikeholde jernbanen fem timer hver dag fra mandag 5. til torsdag 8. oktober. Go-Ahead organiserer alternativ transport for de reisende.

Det melder Bane NOR i en pressemelding.

Bane NOR har samlet opp nødvendige arbeidsoppgaver som krever en lengre økt uten togtrafikk.

Jærbanen blir derfor stengt mellom Varhaug og Sandnes fra klokka 12.06 til 17.30 i fire dager: fra mandag 5. til og med torsdag 8. oktober.

Resten av døgnet går togene som normalt.

– Vi er nødt til å stenge mens entreprenørene arbeider i skinnegangen, men forsøker å legge arbeidet til tider som belaster passasjerer og godstrafikk så lite som mulig, sier banesjef Tallak Langmyr i Bane NOR, i pressemeldingen.

Go-Ahead Norge setter opp buss for lokaltogene mellom Sandnes sentrum og Varhaug. Bussene vil gå fra Bystasjonen kjøpesenter i Sandnes.

– Vi er glade for at vi denne gang kan benytte Bystasjonen i Sandnes, som egner seg godt til bussoppstilling, sier salgs- og markedsansvarlig Dag Brekkan i Go-Ahead Norge.

Han opplyser at bussene til og fra Sandnes vil stoppe på Hoveveien ved Gand videregående skole for passasjerer til og fra Skeiane-området.

Det blir også buss for de fire avgangene på Sørtoget som blir berørt av arbeidsperioden. Disse bussene vil gå direkte mellom Stavanger/Sandnes og Moi.

Stasjonene skal ifølge pressemeldingen bli godt skiltet slik at det skal være lett å finne fram til holdeplassene.

– Alle vedlikeholdsarbeidene på Jærbanen i år bidrar til å gjøre infrastrukturen enda mer stabil. Det fører til at det miljøvennlige toget kan ta imot enda flere reisende i framtiden, og dermed være med på å redusere bilkøene og bedre klimaet i regionen, sier Brekkan.

LES OGSÅ: Slik har korona påvirket næringslivet: – Mørke skyer

Dette skal bli gjort

Rundt 35 fagfolk fra entreprenørene Spordrift AS og Banefjell AS skal arbeide på Jærbanen til uken. På planen står blant annet:

* Bytte isolatorer og andre komponenter mellom Varhaug og Nærbø.
* Legge kabler for sykkelskur på Nærbø.
* Bytte sviller i sporveksler på Bryne.
* Rydde skog langs sporet på strekningene Klepp – Øksnavad og Ganddal – Orstad.
* Rutinekontroll av kontaktledningsanlegget på hele strekningen.
* Diverse mindre vedlikehold og reparasjoner på strekningen.

Arbeidsperioden i høstferieuken er den siste av fire på Jærbanen i år.

– Det er alltid upraktisk for kundene våre når banen må stenge. Fordelen med denne måten å løse det på, er at vi får gjort svært mye nødvendig arbeid fordelt på fire uker gjennom året. Dermed unngår vi lengre avbrudd slik vi hadde om sommeren tidligere. Vi kommer til å følge samme oppskrift neste år for å holde Jærbanen i god stand, sier banesjef Tallak Langmyr i pressemeldingen.